Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kakšno pecivo za izlet?

Kakšno pecivo za izlet?

Pozdravljeni!

Ker vem, da vas je na tem forumu veliko mojstrov/mojstric kuhanja in pečenja, vas prosim za nasvet.

Konec tedna gremo s prijatelji na izlet na morje. Rada bi spekla kakšno pecivo – tako, ki bo primerno za na pot z avtobusom. Nekaj sočnega, ne preveč zahtevnega in kar je najbolj pomembno – nekaj okusnega. Sama sem razmišljala o kakšni varianti z jabolki (zaradi sočnosti), ali pa mogoče z marmelado…

Lepo proooooosim!

Hvala!

Alja

Draga Alja!

sama, ko se mi mudi ponavadi naredim t.i. LENO BABO. Pecivo je zelo enostavno in ful socno. Čas priprave cca 5 minut.

Potrebujes: (vse je na jogurtove loncke)

2 navadna jogurta
4 jajca
2 lončka sladkorja
4 lončke moke
1 lonček olja
1 pecilni
1 vanili

VSE skupaj dobesedno zmesas v veliki posodi, oz. zmiksas in ni potrebno nic locevati rumenjakov in beljakov…
Vliješ v pekač in potrosiš s sadjem.

Zelo dobro je če v testo zmešaš 2 žlički cimeta in 1 žličko mletih klinčkov, ter nato potrosis s krhlji jabolk.

Peces pri 200 C cca 30-45 minut. Poskusaj z nozem.

Narezeš na kocke.Pecivo je res nadvse odlično in sočno in prav priemrno za na pot.

Lp
Nika

mi smo bili nekoc na nekem podobnem izletu…neka gospa je imela s sabo nekaj podobnega rizevemu narastku!? zelo dobro je bilo in tudi uspesno je “potovalo”!! lp petra

Tudi jaz mislim, da je najenostavnejši kakšen sočen biskvit… Pri Nikinem bi bilo mogoče tudi dobro, če bi anmesto enega lončka moke dala ovsene kosmiče, noter pa bi dala še kakšne orehe, rozine ali kokos (samo predlog).

LP

PECIVO Z JABOLKI, KOKOSOM IN ROZINAMI

3 jajca
200 g sladkorja
2 žlici margarine
vanili sladkor
limonina lupina
250 g moke
1/2 pecilnega praška

5-6 olupljenih in na rezine narezanih jabolk
5 dag kokosove moke
malo rozin

Cela jajca umešamo s sladkorjem in zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami. Na koncu vmešamo še sadje.
Pečemo pri 180 stopinj C, cca. 30 minut.

Dober tek!

Vladka

Hvala vsem!
Super ste!!!

lp,

Alja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close