Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Skutne palačinke

Skutne palačinke

Hojla!
Danes smo imeli za malico v službi krasne skutne palačinke z omako, mislim, da je bila vanilijeva.
Kako se tako omako pripravi? Ali je mogoče iz vanilijevaga pudinga?

Hvala in uživajte v teh lepih sončnih dneh.
Kljub soncu mene stalno zebe pa smrkam in kašljam, seveda so tudi naši trije mušketirji vsi prehlajeni in kašljajo.

Tako omako lahko kupiš – prav tako kot puding v prahu in se zmeša z mlekom… Poglej malo v trgovini tam, kjer imajo pudinge, esence, jedilne barve…

Hvala, ampak običajno se izogibam že narejenih stvari. Raje bi naredila sama, če mi kdo zna svetovati.

Po mojem lahko narediš vanilijevo kremo po receptu za ‘kremšnite’, le da jo napravi bolj redko (dodaj malo več mleka), da se lahko prelije po palačinkah. Recept zanjo najdeš v vsaki kuharski knjigi…

Pardon, se opravičujem… Nisem vedela. Sem pa to napisala tudi zato, ker si spraševala, če se da omako naredit iz pudinga…

Sicer pa tu en copy-paste recept, če bo dalje pomagal…

VANILIJEVA OMAKA

Mleko, sladkor, vanilija, jedilni škrob in jajca so osnovne sestavine te omake. 0,5 l mleka zmešamo z žličko škrobne moke, 1 zavitkom vanilijevega sladkorja in s postrgano sredico vanilijevega stroka. V skodelici zmešamo 2 rumenjaka (ali celo jajce) in 3 žlice sladkorja. Vlijemo v vanilijevo mleko in med mešanjem segrevamo skoraj do vretja. Prija toplo ali hladno – in sploh ne samo k čokoladnemu pudingu.

Hvala obema, bo jutri za kosilo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close