slivova marmelada
Sama sem skuhala čisto po domače, na 5kg sliv sem dodala cca. 2kg sladkorja. Ko je bila kuhana sem marmelado razdelila na dva dela. V prvo polovico sem dolila 2dcl. ruma( marmelada za odrasle) v drugo polovico sem dodala cca. 20 dag fino mletih orehov. (prvič letos) Mož pravi, da je tko kot bi jedel pecivo. Drugače mi pa k slivam fino pašejo robide, samo pri nas jih ni bilo veliko, verjetno zaradi suše.
Hej,nekaj slivove marmelade zacinim s klincki,cimetom in kardamomom.
To posebej oznacim in uporabljam za peciva,se zlasti za piskotke.Zelo prijetna aroma!Tudi z visnjami se zelo ujema.
V Angliji dobim tudi ze mesanico mletih zacimb za bozicno-novoletne
piskotke.V nedeljo sem jo kuhala ,prvic ne iz nasih sliv,ker jih ni bilo.
Na balkonu imam krasno pasionko.Jedla sem marelicno marmelado(kupljeno),ki je imela primesano malo narezanih rezin tistih zivorumenih
buckastih sadezev.
Sem pa ze slisala,da sl.marmeladi dodajo rum ali vino.Nisem se delala.
Lep pozdrav Babi
Babi, a mislis, da bi klincki, cimet in kardamom slo tudi k jabolcni maremeladi? Mi imamo tu pred studentskim blokom pet jablan, ki bodo kmalu dozorele in potem vedno nabiramo ta jabolka, sicer jih nihce drug ne pobere, pa bi si jaz naredila marmelado iz njih. Sicer je Svedska jeseni dezela jabolk: lani sem bila na jesenskem sejmu v Skansnu – muzej na odprtem – pa so imeli med drugim razstavo svedskih sort jabolk in jih je bilo preko 300 razlicnih sort!
Pa se to, zadnje case sem bolj tiho, vem, ampak imam do srede oktobra ful guzvo s seminarji in izpiti. Se bom potem spet kaj vec oglasala, sedaj posiljam samo en lep pozdrav.
Hej,Ursa!
K jabolkam izredno vse to prija.Pozimi jeva z mozem za sladico
najraje jabolcno cezano,kar tako pocasi dusena jabolka brez masla,brez sladkorja in vse te nastete disavnice zraven,pa limonino lupinico.Zelo dobro
in osvezujoce.Na vrh dam zlicko jagodicja(ze pripravljenega) ali kepico
sadnega sladoleda.
Jaz bi na sejmu uzivala.Zame je jabolko naj…Pri vsem sezonskem sadju postanem panicna,ce ni doma vsaj enega jabolka ;zame seveda!
Poisci te krasne ground mixed spice,je ze vse notri.Ups,kardamoma pa v tej ni.Ne pozabi nanj!Je imeniten.
Veliko uspeha pri marmeladi in se zlasti pri izpitih!!!
Ti si pa res ena pridna punca!!
Ti posljem tudi recept za ” fruit,nutty,spiced couscous” -pod istim naslovom in kasneje.
Lep dan Babi :)))
Forum je zaprt za komentiranje.