Je lahko škodljivo?
manca30 napisal:
> Zelo rada imam začimbe in dišavnice. Pogosto uporabljam: poper,
> baziliko, papriko in timijan, seveda v normalnih količinah, ne
> pa toliko, da bi bila jed kar črna.
>
> Zanima me, če je škodljivo za zdravje, če to uživaš vsak dan?
>
> Pozdravček vsem.
Vse začimbe imajo visoko vsebnost biokode, ene več, druge manj, zato so tudi začimbe in ne navadna hrana.
Toda, uživajte surove, pod 65°C!
Zdravo
Stane
damjana napisal:
> Stane, jaz sem bolj nevedne sorte, pa bi me zanimalo če bi bili
> tako prijazni in bi mi razložili kaj je to biokoda? Vem da ste
> že nekje objavljali neke silne zapise, pa žal nimam časa
> prebirati vsega balasta ki se znajde na netu. Če me boste malo
> razsvetlili se vam vnaprej zahvaljujem.
> LP
Razsvetljevanje radovednih deklet postaja moj hobi, zato bom ustregel tudi vam.
Biokoda je par molekul, ki pri prehodu čez vaš jezik poda vašemu telesu informacijo, kaj ste pojedla.
Lep pozdrav
Stane
mishika napisal:
> Evo Stane, še eno vprašanje radovednega dekleta… A vi to
> morda na podlagi kakšnega stokovnega znanja razlagate (če ja,
> potem bi me zanimalo, kakšno strokovno podlago imate)? Mislim
> seveda na te zadeve z biokodami. Ker v vsej moji strokovni
> literaturi še nisem naletela na ta izraz…
Spoštovana mishika!
Ne vem, zakaj ve, radovedna dekleta, mislite, da je edina zveličavna metoda svetovanja papagajstvo.
Ali res mislite, da je bilo že vse odkrito in da ni mogoče, da komu pade na pamet tudi kaj novega.
Seveda je še niste mogla najti v literaturi, kajti biokoda je moj izraz za to, kar opisujem v knjigi.
Tudi razlage, da je železo v hemoglobinu magnet, recimo, ne boste našla v vaši literaturi.
Kot še marsikaj ne, kar piše v RESNICI SOLI.
Dovolim vam pa, da katero temo izberete za diplomo ali doktorat, če ravno študirate kaj takega.
Ali pa, da se z vašim problemom vključite v brezplačno testiranje biodiete z zdravo soljo, če bo do njega prišlo.
Vse sem vam postavil brezplačno na voljo, le grdo obnašanje bo morda katera plačala s kakšno pikro pripombo z moje strani.
In to je tudi vse, kar vam lahko odgovorim na vaše vprašanje, kar pa zadeva literature, ki jo omenjate, ta je na voljo vsakemu pismenemu človeku.
Tudi meni.
Lep pozdrav
Stane
Jezus, Stane… Vprašanje ni bilo pikro, ampak je šlo zgolj za radovednost, ker me je zanimalo, kakšno teoretično-strokovno podlago ima nekdo, ki piše knjige, ki se navašajo na prehrano, diete itd.
No, saj mogoče pa tu in tam ne bi škodilo, če bi v kakšno že preizkušeno strokovno literaturo pogledali. Saj ne gre vedno samo za ponavljanja (sicer bi še vedno veljala npr. Lamarckova teorija…) – tu in tam ljudje dejansko odkrijejo kaj novega. Pa nekaj osnov fizike, kemije in biologije nikakor ne škodi (če ne ne bi omenjali železa v hemoglobinu kot magnetnega – pojem magnetizem je prav lepo zazložen tudi v osnovnošolskih fizikalnih učbenikih, samo knjigo je tu in tam treba v roke vzet).
Temo za diplomo sicer še nisem našla, samo žal mi nobena poštena univerza raznih ezoteričnih tem ne bo sprejela (logično, a ne), torej vse vaše soli in podobne zadeve v tem primeru odpadejo…
Ne moreš verjet, kakšne zadeve lahko dandanes vsak objavi… Pa tudi vaši “biodieti” s to čudežno soljo se rade volje odpovem – imam preveč soli v glavi za te zadeve ;).
Pa za v poduk, ker vidim, da vam v zbirki manjka nekaj literature, izvleček iz SSKJ o pomenu predpone bio, ki jo tako radi uporabljate…
bio… ali bio… prvi del zloženk (i) nanašajoč se na življenje, živo bitje, živo sploh
Toliko o soli in BIOdietah…
Eh, mishika, verjetno nama pa sol (ce je je res kaj v glavi) ze skodi, pa sva “pikri”.
Stane, pod katero stevilko ste pa patentirali svoj izum? Saj razumem prav ali ne? Da ste tole sol sami pogruntali?
Veste kako je z vsemi temi “bio” in podobnimi zadevami – jaz imam alergijo na njih, predvsem zato, ker so vse te stvari, ki naj bi nam pomagale pri zdravju blazno drage. Naj bodo to razni pripomocki za izboljsanje zdravja, pocutja, karkoli ze – ce si reven, kar crkni, ker si ne mores privosciti vseh blazin, piramid in soli ki ti bodo izboljsale kvaliteto zivljenja…. Skoda a ne?
In da ne bom cisto off topic – jaz uporabljam zacimb malo morje, saj so njami. O skodljivosti ne gre razmisljati, saj nobena (do zdaj meni znana) literatura ne govori o tem. Bi rekla, ce bi bile kolicine zares prevelike nam pa ze okus ne bi odgovarjal.
En lep soncen dan vam zelim.
mishika napisal:
> Jezus, Stane… Vprašanje ni bilo pikro, ampak je šlo zgolj za
> radovednost, ker me je zanimalo, kakšno teoretično-strokovno
> podlago ima nekdo, ki piše knjige, ki se navašajo na prehrano,
> diete itd.
>
> No, saj mogoče pa tu in tam ne bi škodilo, če bi v kakšno že
> preizkušeno strokovno literaturo pogledali. Saj ne gre vedno
> samo za ponavljanja (sicer bi še vedno veljala npr. Lamarckova
> teorija…) – tu in tam ljudje dejansko odkrijejo kaj novega.
> Pa nekaj osnov fizike, kemije in biologije nikakor ne škodi (če
> ne ne bi omenjali železa v hemoglobinu kot magnetnega – pojem
> magnetizem je prav lepo zazložen tudi v osnovnošolskih
> fizikalnih učbenikih, samo knjigo je tu in tam treba v roke
> vzet).
>
> Temo za diplomo sicer še nisem našla, samo žal mi nobena
> poštena univerza raznih ezoteričnih tem ne bo sprejela
> (logično, a ne), torej vse vaše soli in podobne zadeve v tem
> primeru odpadejo…
>
> Ne moreš verjet, kakšne zadeve lahko dandanes vsak objavi… Pa
> tudi vaši “biodieti” s to čudežno soljo se rade volje odpovem –
> imam preveč soli v glavi za te zadeve ;).
>
> Pa za v poduk, ker vidim, da vam v zbirki manjka nekaj
> literature, izvleček iz SSKJ o pomenu predpone bio, ki jo tako
> radi uporabljate…
> bio… ali bio… prvi del zloženk (i) nanašajoč se na
> življenje, živo bitje, živo sploh
> Toliko o soli in BIOdietah…
Marija, mishika!
damjana napisal:
> Eh, mishika, verjetno nama pa sol (ce je je res kaj v glavi) ze
> skodi, pa sva “pikri”.
> Stane, pod katero stevilko ste pa patentirali svoj izum? Saj
> razumem prav ali ne? Da ste tole sol sami pogruntali?
> Veste kako je z vsemi temi “bio” in podobnimi zadevami – jaz
> imam alergijo na njih, predvsem zato, ker so vse te stvari, ki
> naj bi nam pomagale pri zdravju blazno drage. Naj bodo to razni
> pripomocki za izboljsanje zdravja, pocutja, karkoli ze – ce si
> reven, kar crkni, ker si ne mores privosciti vseh blazin,
> piramid in soli ki ti bodo izboljsale kvaliteto zivljenja….
> Skoda a ne?
>
> In da ne bom cisto off topic – jaz uporabljam zacimb malo
> morje, saj so njami. O skodljivosti ne gre razmisljati, saj
> nobena (do zdaj meni znana) literatura ne govori o tem. Bi
> rekla, ce bi bile kolicine zares prevelike nam pa ze okus ne bi
> odgovarjal.
>
En lep soncen dan vam zelim.
Damjana, nisem vedel, da ste podjetnica in se zanimate za patente.
Toda vse o zdravi soli lahko izveste iz moje knjige brezplačno, tudi to, da je to sol za pametne ne bogate.
Literature pa morda ne znate pravilno brati, kajti o posledicah kuhanih začimb piše veliko tudi v zdravstvenih statistikah raznih držav.
Ampak, če želite kakšne preciznejše razlage, preberite prosim najprej RESNICO SOLI, da bova vedela, o čem govoriva.
Zdravo
Stane
Draga Manca,
mislim, da se ti ni treba bati, da bi bilo vsakodnevno uživanje začimb škodljivo. Saj si povedala, da uporabljaš začimbe “po pameti”, torej malo, tako da ni vse črno.
Sicer pa vsak dan kuhaš in torej res prav vsaka jed rabi svojo začimbo, da oplemeniti jed. Bolj je pomembno paziti, katere začimbe gredo h kateri hrani, da recimo ne pokvariš okusa.
Naprimer: jaz dam vedno v golaž poleg drugega majaron, v fižolovo mineštro vedno poleg drugega list zelene, pri juhah ne šparam sveži peteršilj, najraje pa pečem v pečici (krompir z mesom) ker potem dam duška mojim začimbam: ščepec žajblja, majaron, česen, čebula, paprika….mmmmmmm
manca30 napisal:
> KAKŠNE SO TOREJ POSLEDICE KUHANIH ZAČIMB?
>
> Lep pozdrav vsem.
Vidim, da niste prebrala RESNICE SOLI, pa vam bom poskušal vseeno odgovoriti, čeravno vam in ostalim kljub vsemu priporočam, da jo preberete, ker bo moj odgovor kratek, kot je vprašanje.
Ker ne dvomim, da tudi sol štejete med začimbe, kar je sicer zelo napačno, s stališča vprašanja pa to ni narobe, se moj odgovor glasi:
PORAZNE!
Celo toliko, da vse več ljudi instinktivno beži med presnojedce, kar sicer ni nič narobe, mnogi pa te možnosti pobega pred slabim kohom, katerega škode ne more popraviti sto dobrih zdravnikov, ne izkoristijo.
Zdravo
Stane
Ne, nisem prebrala Resnice soli, mogoče jo pa enkrat bom, če si bom vzela čas. Ker teh knjig o takšnih in drugačnih odkritjih v prehrani kar mrgoli, se seveda ne moreš ravnati po vseh.
Pri svojem vprašanju nisem imela toliko v mislih soli, ker jo uporabljam pri kuhi izredno malo. Nisem preveč navdušena nad slanimi jedmi. Poleg tega menim, da telo dobi naravne soli tudi iz določenih vrst hrane.
V mislih sem imela razne dišavnice, ker jih rada uporabljam, tako kot piše “gospodinja”… Nekdo je omenil, da jih ni dobro segrevati nad 60 stopinj in to bom zdaj pazila.
Hvala vsem za komentarje.
Forum je zaprt za komentiranje.