Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika nogometna žoga ponovno

nogometna žoga ponovno

Jutri jo bom krasila. Torto namreč. Še vedno pa mi manjka ideja, kako narediti šestkotnike. Pravzaprav sem si zamislila, da bi jo najprej oblila z belo čokolado, potem pa narisala kakšne šive s črno čokolado – uf komplicirano. Ima katera idejo?

Hoj, Pandica!

A si biskvit spekla v cedilu, ali si jo naredila iz rolad?
Jaz jo bom verjetno naredila v ponedeljek, ker bo to za našega tavelikega mulčka prvi šolski dan-pa še nogomet trenira. Verjetno bom naredila samo pol žoge.
Se pa tudi jaz ubadam z vprašanjem kako naj jo okrasim.

polona

Jaz sem enkrat “pacala” okraske za torto in sem naredila takole – stopila sem čokolado in dodala maslo in sladkor (kot za preliv), potem sem jo malo ohladila in namazala po peki papirju. Ko se malo strdi, vendar še ni pretrdo, sem izrezala (v mojem primeru listke) oz. naredila zareze in pustila, da se do konca strdi. Ko so trdi jih previdno odlepiš od peki papirja.

lp

mogoče izrežeš šesterokotnik iz papirja in ga uporabiš za šablono, čokolado v prahu preko cedilke rahlo preseješ, potem pa premakneš na novo mesto. Poskusiš lahko najprej kar na krožnik.

Naredila sem jo iz rolade, namazane s čokolado. Za vezivo med roladami sem namazala kremo, ki jo običajno naredim za ježa in se zaradi masla strdi. Ker je moj nogometaš izjavil, da je vseeno, ali je žoga črna ali bela, sem jo prelila kar z normalnim prelivom iz jedilne čokolade, za šive pa narisala šestkornike s smetano. Bila je kar privlačna za oči. Dobra pa tudi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close