Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika balzamičen kis

balzamičen kis

Zanima me, kaj vse kisate s tem kisom. Moram priznati, da ga še nisem
uporabljala. Sicer sem ga kupila. Vidim, da je zelo gost in temen, pa tudi
okus je malce drugačen – mi je všeč.

Pri nas ga v enem lokalu dodajajo k sladoledu : Balsamico se imenuje…..ga pa nisem poskusila, drugače pa za drugačne solate (okus, ne sestavine ali pa tudi), za testanine…….

o tem kisu je bilo ze dosti govora…poglej cca 1 mesec nazaj !! lp petra

Jaz z njim okisam vse solate razen zelene in radiča ne! Seveda zelo paše z olivnim oljem!

lp

Z rdečim radičem se zelo dobro sklada….meni je všeč…..

Možno…nisem še probala…bom poskusila v prihodnosi, ko bo na vrtu začel rasti! :-)))

Naredila sem solato iz pečene paprike. Dodala sem olivno olje in
balzamičen kis. Super.

A sploh obstaja kakšno “pravilo”, kam ga dodajati? Meni je super povsod, kjer bi drugače dala navaden kis.

Kako pa je s sladicami? Mislim, da sem nekje slišala, da se v določenih dodaja… !?

LP

Hej,Stasa.
Jaz ga tudi uporabljam povsod,le da kupujem domacega, jabolcnega,brkinskega od prosvetljene mlade druzine,ki ima kar majhen obrat za marsikaj.Seveda ni to tisti slavni, najmanj 12 let staran
Modenski b.k.,ki je pregresno drag in ima pripeto na 2 dl steklenicko se certifikat.
Jamie ga rad uporablja pri sladicah.Je bil tudi ze posredovan recept na forumu (sadje+nekaksno krhko testo),vendar so se nekatere pritozevale,da je bilo kislo in so vrgle v smeti. Tudi v nasih restavracijah ga,vendar je vedno tisti najboljsi,ki ima prefinjen sladek vonj in okus,pa se to samo po kapljicah.

Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close