otroške torte – že spet
Nezadržno se bliža čas, ko bo treba speči torto moji dve-letnici. Lani sem ji spekla metuljčka, njeni sestrici pa pikapolonico (recept sem dobila tukaj, mislim da od Lene). poleg teh dveh “obvladam” še srček inokroglo torto. Sedaj pa bi spet rada nekaj lepega, všečnega otroškim očem. Mi lahko namignete, kaj naj bi to bilo in kako se naredi. Naj pristavim, da v oblikovanju tort nisem ravno najboljša, ampak tam nekje…
Mislim, da mi je okrog novega leta Lena obljubila (se opravičujem, če je bila to katera druga) idejo, kako narediti ježka. Sedaj pa se toplo priporočam. delala bi ga za drugo hčerko.
Hvala in lep pozdrav od Arje.
Da, da, kot pravi AsjaB – enako kot pikapolonica (lahko pa biskvit v okrogli skledi spečeš, kot so že predlagali…), preliješ pa s čokolado. Smrček narediš iz mase, podobne tisti za rumove kroglice (oz. ostanke od biskvita zmešaš z malo ruma, marmelado, limoninim sokom in sladkorjem). Bodice so narezani mandlji (kar na gosto), v trgovini pa kupi sadje iz marcipana, tako da si bo ježek nosil svojo ozimnico…
Sicer pa za otroke lahko pripraviš tudi kakšnega klovna, tudi telebajski ne bi smeli delati težav (ne vem, če so še zmeraj v modi), ali pa kakšno sadje (hruške, jabolka…), ko so pa otroci malo večji, pa kakšen hamburger, pizza-torto…
Pa še nekaj izvedljivih idej:
Ja, Arja, jaz sem bila tista, ki sem obljubila ježka.
Pravzaprav ga je res lažje narediti kot pikapolonico.
Spečeš biskvit, kakšna dva pekača. Iz papirja izrežeš ovale, ki so na eni starni malo bolj špičasti. Potrebuješ 3-4, vsak naj bo 1-2 cm manjši od prejšnjega. Papirji ti služijo kot šablona, s pomočjo katere izrežeš biskvit.
Potem pa nalagaš biskvit, malo ga namočiš, vmes krema (mi damo ponavadi kakšno masleno s kakavom). Na vrhu namažeš kremo in jo malo oblikuješ – gobček je malo zašiljen.
Za bodice uporabiš mandlje, tiste, ki so narezani podolgem, oči so rozine, ki jih uporabiš tudi za gobček. Tisto s sadjem za ozimnico pa je res ful dobra ideja – jo bom naslednjič uporabila.
Pred enim tednom je imel moj mulc 1. rojstni dan. In ker je nor na tovornjake, sem mu naredila torto v obliki tovornjaka. Idejo sem dobila od Staše, ki je nečaku naredila avto. Če katero zanima, kako je torta izgledala, pošljem sliko po mejlu.
LP
Lena
Forum je zaprt za komentiranje.