pečena paprika
Glede pečenja paprike: v pekač dam peki papir, naložim paprike in jih spečem v pečici na 200, vmes jih malo obračam. Pečene naložim v skledo, jo pokrijem in počakam, da se skoraj ohladijo. Potem jih olupim ….
Dokler se nisem spomnila, da bi tudi pri peki paprik uporabila peki papir, se mi je čiščenje pekača močno obešalo na zobe.
Lp Veca
Meli,
evo ti recepta stare,Kalinškove,Slovenske kuharice:
Pečena paprika:
Ogreto steklenico s širokim vratom ovij na debelo s prtiči in postavi na toplo opeko pri kraju štedilnika.
Oprano papriko narahlo opeci,na štedilnikovi plošči in vročo polagaj v pripravljeno steklenico,posoli in takoj pokrij s prtičem.Medtem skuhaj slano vodo in jo po okusu okisaj.Z vročo vodo zalij papriko,poveži in polagoma ohladi.
Zrela pečena paprika:
Zrelo papriko speci,olupi in odstrani seme,potem jo podolgovato razcepi in polagaj v steklenico.Vsako vrsto paprike potresi s soljo pomešano s strtim česnom.Nazadnje jo potlači,da stopi tekočina na vrh,prilij nekoliko olja,pokrij,zaveži in kuhaj v pari 20 minut.
Seveda boš vseskupaj malce prilagodila pa bo stvar rešena :)))
Ravno danes jo vlagam zato sem prišla pogledat na net,da izbrskam kakšen”pameten” recept.Vse kaže,da se bom držala Kalinška…oz.se že držim,saj vlagam po teh receptih.
Dijo,veliko seče pa dober tek ko jo boste jedli.
Forum je zaprt za komentiranje.