Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pečena paprika

pečena paprika

Prosim za nasvet, kako pripraviti in shraniti pečeno papriko za zimo? Slišala sem, da jo spečeš, vložiš v kozarce, zaliješ s kisom, oljem in česnom ter zapreš.
Zanima me, ali to drži oziroma razmerja sestavin!

Hvala in lep dan!

Meli

jaz sicer ne vem recepta, ker mi je Eta pred vrati in je preveč ugodna, da bi jo delala je pa tudi tako, da je notri malce sladkorja….tako, da dodaj še malce sladkorja

Jaz jo spečem, le-taksšno naložim v plastične vrečke in jo
zamrznem. Pred uporabo jih odmrznem in se zelo lepo olupijo.
Nato jih solim, popram, počesnam, dodam marinado za solato,
nasekljan peteršilj, olje in kis za vlaganje.
Zelo okusno-pravijo vsi, ki so jih poskusili.
Lp mama

Ziv,

MAMA, a ne daste zmrznit že olupljene paprike? Jaz jo popeče, takoj olupim in dam tako zmrznit.

LP, P.

Hej,tudi sama jo takoj olupim in odstranim semana.Tako lahko odmrznjeno
hitreje brez packarije dodelam,kot je povedala mama.Lp Babi

Enako kot mama in Babi.

Glede pečenja paprike: v pekač dam peki papir, naložim paprike in jih spečem v pečici na 200, vmes jih malo obračam. Pečene naložim v skledo, jo pokrijem in počakam, da se skoraj ohladijo. Potem jih olupim ….

Dokler se nisem spomnila, da bi tudi pri peki paprik uporabila peki papir, se mi je čiščenje pekača močno obešalo na zobe.

Lp Veca

Jaz pa polozim na manjso resetko,da odteka v spodnjo posodo s peki papirjem. Lp Babi

Hvala Vam za nasvete! Mene pa še vedno najbolj zanima, kako ŽE pečeno prapriko vložiti v kozarce, da takšna počaka na zimo?

Pozna kdo recept?

Lep popoldan!

M.

Meli,

evo ti recepta stare,Kalinškove,Slovenske kuharice:

Pečena paprika:

Ogreto steklenico s širokim vratom ovij na debelo s prtiči in postavi na toplo opeko pri kraju štedilnika.
Oprano papriko narahlo opeci,na štedilnikovi plošči in vročo polagaj v pripravljeno steklenico,posoli in takoj pokrij s prtičem.Medtem skuhaj slano vodo in jo po okusu okisaj.Z vročo vodo zalij papriko,poveži in polagoma ohladi.

Zrela pečena paprika:

Zrelo papriko speci,olupi in odstrani seme,potem jo podolgovato razcepi in polagaj v steklenico.Vsako vrsto paprike potresi s soljo pomešano s strtim česnom.Nazadnje jo potlači,da stopi tekočina na vrh,prilij nekoliko olja,pokrij,zaveži in kuhaj v pari 20 minut.

Seveda boš vseskupaj malce prilagodila pa bo stvar rešena :)))

Ravno danes jo vlagam zato sem prišla pogledat na net,da izbrskam kakšen”pameten” recept.Vse kaže,da se bom držala Kalinška…oz.se že držim,saj vlagam po teh receptih.

Dijo,veliko seče pa dober tek ko jo boste jedli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close