pizza s svezimi paradizniki
Lep pozdrav,
zelo sem si zazelela speci pico prvic v zivljenju:) Ker ne maram vec pic z mesom in sem pred mesecem jedla zelo dobro pico s svezimi paradizniki, me zanima, ce ima kdo kaksno idejo, kako bi to izvedla, lahko pa tudi kaksen drug recept za zelenjavno pico z zelenjavo z domacega vrta.
hvala in lp
Kaj pa vem (sem sicer za bolj mesne variante)… Mogoče bo še najbolje, če paradižnik na zelo tanke rezine narežeš in ga položiš po testu. Gor daš tudi rezine paprike, malo koruze (kar iz konzerve), morda kak grah (pač kakšno zelenjavo imaš rada), beluše, po želji gobice. “Začinila” pa bi s kakšnim belim sirom (mozzarello npr.), morda rezinami čebule ali pa česnom (jaz bi raje s česnom). Mislim pa, da bi bila zelo dobra “priloga” k taki pizzi tudi kisla smetana.
Kar se samih začimb tiče: sol, čili, kak feferon, origano.
Kadar si mi doma naredimo pico vege jo obložimo takole :
testo, paradižniki iz konzerve ali pa pasiran iz tetrapaka (ima bolj okus), origano, koruza zmrznjena, čebula sv. narezana na trakce, enako paprika, svež paradižnik na tanke kolobarje in nato še sir in še malo origana. navdno je ne pojeva vse in jo imava za zajtrk ali pa za prvo stvar, ki gre v usta, ko prideva iz službe….
Ej hvala vam za ideje – sem naredila danes prvic pico in mi je neverjetno uspela (mislila sem, da je to dokaj zahtevno, ker je pac treba kvas in vzhajat itd.) pa je cisto simpl. Naredila pa sem tako, da sem malce mezge zmesala z origanom in namazala po testu, cez dala malce sira in gorgonzole, nato pa polozila paradiznike narezane na kolobarje in potem cez se zeleno papriko na kolobarje narezano in cez se malce sira. In bilo je cudovito.
Bom pa seveda poskusila se z buckami ipd.
hvala in lp
n.
Forum je zaprt za komentiranje.