Ciganska pečenka
Joj, upam, da se me niste naveličali. V nedeljo bomo imeli piknik, pa mama želi, da bi pripravili cigansko pečenko. A problem je v tem, da je sama še nikoli nisem pripravljala. V kuharskih knjigah pa tudi ne najdem ničesar uporabnega. Mama pravi, da meso verjetno moraš dati v nekakšno zelenjavno marinado (paradižnik, korenje), potem pa se peče v olju. Je to res? Kakšne začimbe naj dam zraven?
Ata dela tako meso kar v kotlu – kotlete (soljene, poprane in otrte s česnom in rdečo papriko) naprej v olju popraži, potem pa na rob kotla zloži izmenoma kose paradižnika, paprike, krompirja, korenčka in pusti, da se zelenjava “skuha”, meso pa zaliva s pivom in vodo. Vso zelenjavo na koncu porazdeli po kotletih in pusti kakih 5-10 min, da se skupaj “kuha”. In to je to.
Forum je zaprt za komentiranje.