Nataša- vkuhavanje
Spodaj sem brala tvoj post, pa takrat še nisem točno vedela kako in kaj. Sedaj sem si tudi jaz kupila lonec za vkuhavanje, noter sem dala obe vrsti kozarcev. Kozarce na navoj in kozarce z alupo pokrovi. Prijeli so oboji, s tem da sem tistim na navoj, ko sem jih vroče pobrala ven, še malo privila pokrovček. Vlagala sem breskve, dala toliko sladkorja kot ti, samo povej ali se še sladkor, ki je ostal na dnu naknadno stopi. Bila bi ti hvaležna za izkušnje, ki jih imaš s tem loncem še za kakšno drugo sadje ali zelenjavo, jaz sem do sedaj vkuhavala kar v navadnem loncu. Breskve sem pasterizirala na 80 stopinj 30 minut. Kako pa ti????? Hvala in LP
Hej,Evita! Nisem Natasa,opzorila bi te samo v zvezi s sladkorjrem:
Jaz vedno sladkor prekuham v vodi,ohladim in zalijem,nato pasteriziram
kot si prej ti ,v navadni posodi,da voda samo sumi,ne pa vre.Tako ni nobenega sladkorja na dnu. Sicer Natasinega posta se nisem prebrala,ga bom zdaj. Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.