pečica za kuhanje v sopari
Hej,
veliko vas je na tem forumu in ker veliko glav več ve, vas bom povprašal o naslednjem. Kupujem novo pečico in sem zasledil eno takšno (Electroluxovo), ki zna kuhati tudi v sopari. Torej, da se razumemo, to je klasišna pečica, ki pa ima možnost tudi kuhanja v sopari oz. kombiniranja sopare in klasičnega pečenja.
Ima kdo na forumu kakšne izkušnje s tem oz. ve kdo, kje bi si lahko kaj več prebral o takšnem načinu kuhanja?
Pa še to. Niham med tem in drugim modelom, ki pa ne zna kzhati v sopari, ima pa funkcijo samodejnega čiščenja s pirolizo, med katero se pečica za cca. 3 ure segreje na 500 stopinj, da vsa nesnaga zogleni in odpade in jo potem enostavno pobrišeš s krpo. Kaj svetujete?
Ne vem ti svetovati, ker tega modela pečice še nisem videla. Verjetno bom še naprej kuhala v klasičnem loncu na soparo na štedilniku. Veš, tistem s posodo z vodo, nadenj pa daš cedilo z zelenjavo in zelenjavo pariš.
Verjetno bi se odločila za drugi, spodaj navedeni štedilnik, s samodejnim čiščenjem.
Pozdrav.
Korl, hej, jaz imam to Electroluxovo pečico na paro šele nekaj dni. Poskusila sem v sopari pripraviti zelenjavo in skutine štruklje, ki sem jih prej kuhala na plošči. V pol ure je zelenjava pripravljena, štruklji seveda tudi. Rezultat: čudovito. Več še nisem uspela probati, ker je taka neznosna vročina in nimam prave volje.
Pečico čistiš s pomočjo pare. Če npr. pri pečenju mesa pošpricaš celo pečico, vključiš paro in se vse zmehča in samo obrišeš z mehko krpo, vodi lahko dodaš tekočino za pomivanje posode in konec. Za čiščenje ne smeš uporabiti nobene ostre gobice oz. groba čistila, ker poškoduješ emajl in prične tam rjaveti – tako so mi povedali pri nakupu.
Pečico ne bi zamenjala za nobeno drugo. Nima nobenih gumbov, tako da res ni težav s čiščenjem. Zraven sem kupila tudi steklokeramično ploščo od Gorenja, ki jo izdeluje Electrolux in sem več kot zadovoljna. Tako hitro še nikoli nisem počistila štedilnika po kuhanju.
Pozdrav, Oli
Forum je zaprt za komentiranje.