Quiche
Haj.
Zadnjič sem poskusila po receptu narediti Quiche (pita s šunko in sirom). V receptu piše, da je testo narejeno iz moke, malo vode, soli in margarine. To testo je pečeno zelo trdo – ni tako rahlo kot je ponavadi pri pitah. Zanima me, če kdo pozna zadevo in kako jo dela. Drugače je zadeva zelo okusna…
Pozdravček vsem,Lencka.
Sestavine:
250 g moke
1/2 čajne žličke soli
125 g mrzlega masla
100 g šunke
100 g hamburške slanine
1 čebula
2 stroka česna
150 g trdega sira (ementalca, grojerja)
250 g smetane
4 jajca
sveže mlet poper
1 šopek drobnjaka
Priprava:
1. Moko vsujemo na mizo, posolimo, sredi kupčka naredimo jamico in vanjo vlijemo 2 – 3 žlice zelo mrzle vode. Maslo v koščkih porazdelimo po robu, nato vse z velikim nožem križem kražem razsekamo v grudice. Na hitro zgnetemo v gladko testo, zavijemo v folijo in za 30 minut položimo v hladilnik.
2. Medtem imamo dovolj časa, da šunko narežemo na rezance, sesekljamo čebulo in česen, nastrgamo sir in še nam ostane časa, da krepko razžvrkljamo smetano, jajca in poper in na drobno sesekljamo dišavnice.
3. Ne pozabimo na pečico: ogrejemo jo na 220° C (ventilacijsko pečico vklopimo nekoliko pozneje in ogrejemo na 200° C).
4. Razvaljamo testo na rahlo pomokani mizi, z njim obložimo pekač za pito (premer 28 – 30 cm) in odrežemo odvečne robove.
5. Po testu porazdelimo zmes šunke, čebule, česna in dišavnic. V razžvrkljana jajca in smetano vmešamo sir in to vlijemo na pripravljeno testo. Pekli bomo približno 40 minut, vendar pekač že po 20 minutah pokrijemo z alufolijo (z motno stranjo navzven) da se pita ne bi preveč zapekla.
sama je sicer še nisem delala, mogoče ti pa ta recept kaj pomaga?
lp
Venus
Pozdravljeni,
kadar delam sama Quiche (kiš) uporabim kar listnato testo, ki ga kupim v trgovini.
Namesto nadeva iz šunke sem poiskusila tudi različne zelenjavne variante in povem vam, da mi je tak kiš še bolj všeč.
Npr: špinača – na čebuli rahlo »pretenstaš« razdeliš po testu, posuješ z naribanim sirom in preliješ z mešanico jajčke in kisle smetane.
Namesto špinače sem uporabila tudi lisičke in jurčke (zame najbolj njami) in por.
Dreja
Forum je zaprt za komentiranje.