Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Da nas ne preseneti

Da nas ne preseneti

Za vse, ki imate čas in ne želite, da vas gostje presenetijo, vam prilagam recept za mini pice, ki jih zamrznete.

Testo: 1 paketič kvasa, 3 dcl vode, 3 dcl mleka, 1,5 dcl olja, 1 kg moka,
sol po okusu.
Iz vseh sestavin zamesiš kvašeno testo. Razdeliš ga na štiri dele, napraviš žogice in daš vzhajati. Ko je vzhajano, vsako žogico razvaljaš kot za rolado.
Posebej zmešaš: 1/2 margarine, 2 rumenjaka, malo soli, 2 žlički kisle
smetane, 1 žlico moke. S tem premažeš razvaljane rolade. Na to posuješ narezano šunko ali drugo salamo in zviješ v rolado.
Zaviješ vsako posebej v folijo in daš v zamrzovalnik.
Po potrebi vzameš iz zamrzovalnika, pustiš da se samo malo odtaja, toliko, da lahko lepo režeš male kolute. Pekač namažeš z oljem ali mastjo, nanj polagaš mini pice, vsako posebej premažeš z ketchapom, posuješ z naribanim parmezanom in daš v pečico. Je zelo dobro.
Pa dober tek !
Alena

Alena, vceraj sem naredila gala otvoritev :)) svoje nove terase (celih 6 kvadratov..:)) in sem pripravila pizzete po tvojem receptu, zraven pa dala sveze paradiznike, olive, sardelne filete in fetka sir v marinadi (po Babinem receptu); zraven refosk in vse je slo zelo dobro v promet, ampak tvoje pizzete so bile pa paradne! Hvala za fenomenalno idejo!:))

pozdravcek,

proxima

Alena,hej! Tvojo idejo sem sprintala in dala v mapo.Cim vrocina malo popusti,bom pripravila.Ideja z zamrz. mi je zelo vsec.

Proxima,lepo je prebrati javno pohvalo. Ti imas celo teraso,jaz samo balkon poln rastlin,ki zacuda bujno rastejo.Do 10h je krasno posedeti,potem pa do drugega jutra( kljub tendi )vroce kot v peci.
Lep pozdrav Babi

Me zelo veseli, da vam je všeč in da vam je teknilo. Meni so bile, ko sem jih prvič poskusila prav simpatične, zato jih imam skoraj vedno pripravljene.
Se bom spomnila še kakšnega praktičnega recepta.

Lep dan vsem.

naredila sem varianto -poprazena cebula,narezane olive,par kaplic olivnega olja…..pa se malo na drobno narezane rukole. odlicno ! lp petra

Alena,

Tvoj recept se je v trenutku znašel v mojem arhivu receptov. Hvala! Preizkušali pa ga bomo pozimi, ko bomo zakurili krušno peč……

LP in ustvarjalno kuho vsem skupaj želi
Vita

Ne vem, kako je s temi mini picami v krušni peči., ker so male. Javi mi, kako ti bodo uspele.
LP Alena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close