Babi-pitulice…!
Babi,
prebrala sem tvoj recept za pitulice in ga uporabila… A glej ga zlomka – tvojega recepta sem se držala kot pijanec plota, pa je bila masa tako zelo tekoča, da “gnezdeca” niso niti po pomoti stala pokonci ampak so se skoraj razlila po pekacu…torej sem jih polozila v lezece stanje in masa je plavala med njimi kakor pac je. In dobila sem burek!
Kaj je bilo narobe? Ti imaš več izkušenj, pa te zato sprašujem. Suma sumarum je bila zadeva dobra, pojedli smo jo narezano na koščke ob česnovi omaki… ampak pitulice bi pa vseeno rada jedla.
Hvala za odgovor, lepe dneve ti želim in vse skupaj na forumu lepo pozdravljam, Lencka.
Nisem sicer babi, sem pa delala pitulice prejšnji teden in se mi je zgodilo skoraj podobno, za kar krivim skuto-tisto Vipavsko, gladko, drugače krasno, ampak preveč kremasto oz. redko. Ko potem dodaš še jajčko, je res preredko. No, jaz sem vse skupaj vseeno nekako popravila in sem jih položila na pekač, pri čemer sem pazila, da niso bile previsoke, ampak sem jih z roko malo kar potlačila. Kar se je nadeva razlilo, sem, kolikor sem mogla, poskušala spraviti na pitulice. Na koncu so bile pečene kar v redu oblike in zelo dobre. Drugič bom vsekakor vzela drugo skuto, kar priporočam tudi tebi-pokončno pa jih vsekakor lahko položiš, nič hudega, če masa pada ven, jo pač pozneje daš kar na vrh.
Babi je na pocitnicah v Toskani, tako da po moje ne bo takoj mogla odgovorit na tole.
Jaz pitulic tudi se nisem pekla, ampak sem pa imela podobne probleme pri nadevu za gibanico, ce je bila skuta prevec vodena. Kot so ze druge rekle, ce je skuta prevodena, se doda manj jajc in kisle smetane.
Pa en lep svedski pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.