Najdi forum

ideje

Pozdrav vsem!

Danes zvečer prideta na obisk moja prijatelja (mož in žena) pa me zanima če imate kakšno idejo kaj pripraviti – postaviti na mizo. Namreč da ne bo tiste klasike kot ponavadi.

hod dog + narezana zelenjava, kaksna omaka :o))

Namesto hot doga je pa boljše in lepše, če hrenovke prerežeš na pol, oviješ v listnato testo (kakor šamrolne) , premažeš z jajcem in spečeš.
To si pripravi prej, spečeš pa lahko vmes, ko boste klepetali.
Zraven lahko ponudiš tudi polnjene paradižnike, popečene bučke-cukine, in še več zelenjave. Vse se da prav lepo dekorirati. Seveda lahko kombiniraš tudi z narezkom.
Če ti ostane testa, ga lahko napolniš z drobno narezano šunko, malo sira, sol, poper(kakor piroške) in prav tako spečeš.

Pa dober tek, A

Hojla!
Kaj pa če jima pripraviš polnjene paradižnike. O tem je pisala Babi mislim, da je bil naslov najlljubši poletni krožnik. Sem jih naredila in zraven še pripravila riževo solato, zelo dobro.

prav ta babin kroznik in rizevo solato sem imela v mislih ! tudi jez sem naredila. prednost je se v tem,da “mora” oboje vsaj nekaj casa “cakati” v hladilniku !:)) torej,lahko naredis prej ! lp petra

Kaj praviš na kakšen fondi? Različne vrste mesa, klobas, hrenovk, sira, vse na primrne koščke narezano in si vsak sam popeče, kar se mu je. Pa različne omakice – gorčična, majonezna, ketchup…

recept za eno varianto rizeve solate:

40dag korencka
par listov zelene
1 zeleno kislo jabolko
15 dag sira-feta
15 dag kuhanega riza
6 listov zelene solate
1/2 dcl jogurta
2 zlici majoneze
1 zlicko gorcice
limonin sok
sol,poper

korencek naribaj in pokapljaj z limono,nerezi zeleno in solato na rezance,sir in jabolko na kockice, premesaj in dodaj riz in prelij z : prelivom iz jogurta,gorcice,majoneze lim.soka,soli in popra. premesaj in daj v hlasilnik.

solata s tuno:

20 dka raznih svezih solat/zelena,radic,,,,/
šopek redkvice
4 kuhani krompirji
20 dag tune iz konzerve
15 dag dimljenega sira
3 zlice oliv
1 zlicko gorcice
sopek drobnjaka
1 feferon
olivno olje
temni vinski kis
sol

zelenjavo narezi na manjse koscke,krompir na kocke,tuno natrgaj z vilico in okisaj z oljem,kisom,gorcico..postavi v hladilnik

Koliko riža ?

15 dag ! sem mislila,da sem pozabila napisati!:)) lp petra

Se opravičujem, ker sem spregledala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close