Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika katere jogurte?

katere jogurte?

OJLA!
Dragi forumovci in forumovke tegale posta,zanima me katere jogurte kupujete oz njraje jeste?Ali gledate na to kaj vam je vsec,ali na vsebnostjo maščob?Js sm nekdaj kupovala smetanove,pa obstgarten,pa jogobello….zdej pa ne vem ce je smiselno ali ne gledam in kupujem le se tiste ki imajo1,3m.m in mleko 1,4%pa vi?lep dan se naprej;)

Ravno pred kratkim sem našla en sadni jogurt od Danone Vitalinea, ki ima 0,1% maščobe in le 0,6 g sladkorja. Je zelo okusen, a ne ravno poceni. Drugače tudi jaz jem posnete jogurte, večinoma LCA in Jogobello light. Kalorije iz maščob se zelo hitro naberejo, tako da če paziš na prehrano, je vsekakor smiselno, če kupuješ posnete mlečne izdelke.

LP, Staša

Ja, Danonejev je res dober. Jaz drugače jem še LCA z žitaricami. Se mi pa zdi nesmiselno gledati na maščobe. Za 2 dcl jogurta … Bolj so važne tiste maščobe, ki so v salami (fuj) in siru.

Za 2 dcl se strinjam, da se ne splača rigorozno gledati na maščobe. Jaz v vsakem primeru vzamem kakšena light že bolj iz navade. Vendar nekateri pojejo tudi do 5 lončkov jogurta na dan. In v tem primeru se že pozna, če vzameš takega z 0,1% maščobe ali pa 3,6 > natančneje, z 0,1% prihraniš pri takšni količini kar 315 kcal. Res pa je, da so veliko večji problem maščobe v salamah in siru – tudi lahek sir ima namreč še vedno 17 g M na 100 g.

Sicer pa mora vsak zase vedeti, kaj mu je pomembno.

LP, Staša

Mimogrede, Danone ima tudi linijo Cremoso, ki ima ravno tako 0,1% maščobe in 0,6 g sladkorja (cca 47 kcal) – predvsem so zanimivi okusi: kapučino, mandljev biskvit, karamela in sladek navadni. Vendar zaenkrat le v Italiji in Avstriji 🙁

Stasa ali je to ta jogurt(Danone Cremoso) , o katerem si pisala nekaj postov visje? z O,1% mascobe in o,6 g sladkorja?

ce je to ta, potem ga ni mogoce dobiti pri nas a ne?! mislim da sem te prav razumela, sicer pa skoda, ker sem ze upala da ga bom lahko poskusila in kupila pri nas.:)
Ali mi lahko poves kje v avstriji (ali italiji) pa se lahko kupijo?
Hvala LP Zala

Zala, na žalost si me prav razumela 🙁 Vendar sklepam, da bo kmalu prišel k nam – tako kot Vitalinea (no, tudi ta se imenuje Vitalinea – Cremoso).

Kje v Italji se dobi, nimam pojma, saj sem to zvedela v neki debati na netu, vendar sem sigurna, da ga imajo v vseh večjih trgovinah. Glede Avstrije domnevam da isto.

LP

Jaz že od nekdaj jem samo navadne jogurte. Pa naj bodo to s 3,2 %, 1,6 % ali 0,1 % maščobe. Mislim da je tudi pri nas mogoče dobiti jogurt brez maščobe (oz 0,1%) Vsaj videla sem ga pred časom v Mercatorju.

LP, Ela

Pa še ena zanimivost: Mlečni napitek od Danone z L-cassei bakterijami ….. (ki se prodaja v paketku po 4 plastenkice skupaj) in je pregrešno drag (pa ni dobrega okusa), …. sem opazila da ima enake sestavine kot jogurt LCA junior (najbolj jogastičen jogurt), ki ga imajo otroci radi (vsaj vidim da ga hvalijo) je pol cenejši in še več ga dobite. Mislim da znajo tudi naše mlekarne narediti kaj dobrega.

Jaz dnevno pojem ene 4 LCA in pol kile posnete skute. sem se tako navadil na jogurte, da enostavno brez njih ne gre. Mislim, da so kalorije iz maščobe iz jogurta LCA (1,3 %) zanemarljivo majhne drugače sem tudi sam ljubitelj DANONE izdelkov predvsem Obstgarten fitness, ki ima polek nizke vsebnosti maščob tudi dosti beljakovin napram sadnim jogurtom (cca 6,5 g/100 g)

slovenske

Jaz tudi tujih niti ne poskusim, saj sem z našimi več kot zadovoljna. Kupujem pa kavni in vanilijev jogurt (mmmmmnjamm), pa Bifidus s podloženim sadjem, pa pollitrske v lončkih.
Od navadnih pa Ego, Bifidus ter kdaj pa kdaj kislo mleko.

Na maščobe v jogurtih ne gledam, pa čeprav pojem precej jogurta.

lp

Moji najljubsi LCA – Zelene doline (mislim da ma 4,9 OH) in LCA- Ljubljanjskih mlekarn z 5,1 OH ), seveda jih uporabljam vecinoma za mesanje v skuto. Trenutno pa zivim itak vecinoma na skuti v katero dodam par kapljic natrena in nekaj gozdnih malin in nekaj kapljic limone + seveda laneno seme in ovseni kosmici. Seveda pa priporocam tisti ki hodite v tujino (avstrijo, italijo) nakupovat da si nabavite skuto Exquisa – sadno, sicer ma malo vec oh ima pa samo 0,1 mascobe in precej beljakovin – je pa ena najbolj okusnih stvari kar sm jih jedel kdajkoli!

LP Oliver

jem slovenske navadne jogurte (Celeja, Lljubljanske mlek.) skratkim rokom trajanja: Uvoženi jogurti so polni konzervansov in je mleka kot takega v njih je bore malo. Sicer pa, kako naj bo zdrav jogurt z rokom trajanja čez en mesec-to je sama kemija. Preprosta kmečka logika: krajši rok trajanja, manj kem.dodatkov).Zato vam svetujem, da kupujete slovenske jogurte, izbira je velika in tudi kontrola kvalitete je dosledna. Dober tek. Nina

Tole z jogurti mi je pa všeč.
Tudi jaz jem samo domače, navadne, najboljši mi je od Pomurskih mlekarn v lončku, sicer pa EGO v tetra..
Ne maram namreč niti kislih jogurtov, niti kisle skute..

navadne-najboljši so mi od Vipavskih mlekarn, ravno tako njihova skuta. Sadne kupujem zelo redko, pa še to v glavnem za naša malčka. Jogobellinih jogurtuv pa še onadva ne marata, ker so presladki.

Lep jogastčen pozdrav!

polona

Jaz pa prvo pogledam, če vsebujejo želatino ali aspartam. In žal jih večina vsebuje oboje. Tako, da večina izdelkov Dannone odpade. Se nagibamo k bolj naravnim zadevam s čim manj dodatki.

Pravkar pijem DUKAT LIGHT Jogurt + CA z 0,1% m.m. in s samo 36 kcal na 100g. Embalaža: super ergonomsko oblikovane plastenke po 500g, Okus: dober, ne preveč kisel, žametni. Imajo pa tudi sadne z enako malo maščobe.

Jaz imam najraje LCA probiotični napitek. Vsi trije okusi so mi fantastični.

Med najboljšimi jogurti so zame Dukat jogurti, hrvaškega porekla (sicer prisegam na hrano slovenskega izvora).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close