Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaj vi menite?

kaj vi menite?

Spet js…;)
Pred 1 letom sem izgubila 17 kg.Od takrat drzim svojo tezo,jem4-5xna dan,kolesarim,pijem vodo….skratka obroke imam razporejene na 5 manjsih,tako se je telo navadilo in prav je tako.zjutraj zacnem ponavadi kaj z mlekom(čokolino,kosmiči,….),potem navadno a ne vedno nadaljujem 2 obroka s kruhom,se pravi recimo 2 strucki(črnega ali polnozrnatega)nato skuham vecerjo(po moznosti tako da ni potrebno kruha)a ne vedno ker mi tako cas ne dopusca in kosila ne morem skuhat,nato pa se za vecerjo kaksno sadje ali spet klaj povezno z mlekom.Zanima me koliko kruha na dan se vam zdi normalno pojesti in ali imam po vasem mnenju dobro razporejeno?Pa hvala,lp

Jza kruha sploh ne jem – sem se enostavno odvadila (nikoli mi ni bil posebno priljubljena jed. Mislim pa, da nekaj koščkov ne more škoditi. Predvsem priporočam kakšnega polnozrnatega, ki je res to, kar ima v imenu (torej ne kak pobarvan beli) ali pa ga speci sama.

Tvoja razporeditev obrokov se mi zdi zelo vredu. Jaz pojem dnevno tudi do 6 majhnih obrokov. Nikjer pa ne omenjaš beljakovin – upam, da ješ tudi te?

LP, Staša

Ojla Staša!
Upam da ne bom izpadla čudna ampak zanima me kaj potem npr jes ce si se odpovedala kruhu?ker sm js enostavno brez idej,lp

Za zajtrk ponavadi jem kakšen sadež z jogurtom ali skuto, velikokrat tudi ovsene kosmiče z mlekom in kakavom.

Čez dan ponavadi jem meso z zelenjavo (kosilo in večerja). Tukaj zraven bi marsikdo jedel kruh, vendar ga sama nikoli nisem – mi ne paše. Če ga že jem, ga jem v obliki obloženega kruhka – vendar jem le polnozrnati pakiran kruh (tisti štirioglati polkilski).

Vmes jem ponavadi skuto, kakšno jajčno omleto, solato, … skratka, nikjer ne dodajam kruha.

LP

ce pojes tisti dve strucki na dan,res ni prevec! nic ne pises kaksna je tista vecerja,ki je ni treba kuhati!? s kruhom? no,v glavnem,ce jes kruh zraven zelenjave,potem ni panike /v zmernih kolicinah/. sadje je veliko bolje jesti zjutraj oz.dopoldan. nikar ga ne povezuj z jogurti ali mlekom,ker fermentira!
potrudi se vsaj 1x dnevno jesti toplo hrano! lp petra

My favourite je trenutno polnozrnat (pumpernickel ali kaj takega). Drugace pa podobno kot stasa kruha jem zelo malo. Bolj zelenjava + meso, ali skuta+jogurti+(sedaj gozdne maline – jih je ogromno okoli sam nabrat jih je treba)+laneno seme+ovseni kosmici, pa kak kos sira, pa vlozen losos, pa ribe in zelenjava, solate na 10001 nacin. Tu pa tam tut kak dzuvec riz. Testeni na sreco ne maram, krompir pa tut precej malo.

LP Oliver

Tudi mi smo zmanjšali porabo kruha (že prej ni bila velika) in krompirja, testenine jemo polnozrnate – pa še zelo dobre so!
Trenutno je “v igri” Koroški rženi kruh. Jaz ga pojem kakšen košček do dva na dan(mož pa malo več), velikokrat pa nič .

Sendvič si naredim tudi tako, da okoli Samostanskega sira “navijem” rezino pršuta – in imam dovolj.

Mislim, da imaš v redu način prehranjevanja. Tudi mi imamo bolj večerjo kot kosilo, saj prej kot ob pol 6 ne gre.

ojla;)!
zanima me kako zgleda vlozen losos?ze nekaj casa ga kupujem pa ga se zdej nisem ker se mi zdi drag,tistega ne vlozenega…res me zanima kje se ga da kupiti,a to zgleda tako kot ribce v konzervi al kako?
Kot pravim kadar se le da skuham vecerjo ki je cisto normalna kot bi bilo kosilo:meso,krompir,solata,palacinke,spageti,tut pica kar koli…..skratka nikjer nisem omenila da vecerje ne kuham!no pa lep dan se naprej:*

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close