Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika babi-uzivas !??:))

babi-uzivas !??:))

kolikor si nam povedala,imas sedaj svoje najdrazje na obisku. mislim pa,da bos slej ko’ prej malo pokukala,kaj se tu dogaja?:) malo je zatisja-vecinoma so ze na dopustih. zopet je vroce…pri vas tudi !!!?
me pa nekaj zanima-to pase sem! kaj je tvoj vnuk rekel,ko je prisel -glede kulinarike!? babi , skuhaj …!!! ko si bos /cez kak dan/ utrgala malo casa,pa le sporoci!
lepo se imej in uzivaj !!! lp petra

p.s. te pogresamo!!

p1.s1. moj koriander je ze skoraj “prisel” do 10 cm!!!

Še en pozdravček za Babi! Res te pogrešamo. Uživaj s svojimi!!!

Hej,deklice! Res je !Uzivamo !
Sem nekajkrat ze pokukala,da vidim,ce vse poteka, kot je treba.Toda nimam casa.Ko pocivamo,sta na PC vnuk in zet.Imata kup opravkov.
Vnuk uziva v hrani(dobro,da sem ze prej veliko pripravila v zamrzovalniku),
plavanju s prijatelji,tudi pocrklja se se rad kljub 13 letom,sicer bolj na skrivaj zvecer,ko bereva. Rece,dajmo se malo postemat in pocrkljat!Zelenjave imamo veliko.To je tudi osnova k vsemudrugemu.
Zelo je vroce in v ponedeljek se je zacel KOPRSKI TEDEN.Glasba z vseh strani nekako do 2h ponoci.Zakljucek z ognjemetom bo konec tedna.

Se to glede ” ZATAR”.
Ze ko sem brala na postu recept,se mi je zdelo ,da nekaj ne stima.
Prinesli so mi zatar zacimbo.Na etiketi pise: rastlina in zacimba poznana ze
v davni preteklosti.Omenjena v Svetem pismu stare zaveze:
Ponudi mi zatar in moje telo bo ocisceno!
Zet jo uporablja za razne zelenjavne juhe,tahino in humus.

Lahko jo damo tudi v mesanico zelenjave kot je bilo opisano v receptu na forumu.Tam je bila dodana zacimba Sumac,ki je pa ne pozna.V slovarju tujk
je sumah,rastlina ruj.Ne vemo,kaj bi bilo. Torej, zatar je zelo prijetna zacimba,specificne arome,ki jo v Izraelu zelo cenijo.V Angliji sem jo stalno uporabljala.

Ce se bo vsaj malo shladilo,bomo za nekaj dni sli v Toscano.Danes je tam 37 stopinj,najbolj vroc dan.Firence so spraznjene,sem pa tja kak osamljen turist. Mi mislimo na podezelje k prijateljem.

Petra,sem vesela za tvoj koriander,moj je tudi lep.

Imejte se skrajno lepo in uzivajte,kjerkoli ste ze. Hvala za lepe misli,ki jih zelo jih cenim.
Tezko je odgovarjati na vprasanja,ce nisi nekaj dni v teku,zato mi oprostite! Pokukala pa bom in se kratko oglasila.
Lepe pozdrave vsem Babi :))

Hej,nekak vznemirjen pozdrav,ker gremo v Toscano-vsi skupaj.
Imejte se skrajno lepo in vedite,da bom ob neslanem toskanskem kruhu s cim zraven in Chianttiju mislila tudi na vas vse!Mogoce prinesem se kak domac recept.Ti so najboljsi. Pa-pa Babi :))

Draga Babi !

Še pozdravček iz Ljubljane. V Ljubljani je prav zares grozno vroče.
Po opravljenih službenih dolžnostih (napisala sem nekaj člankov) se bomo v ponedeljek odpravili spet v Bohinj.
Imej se čim lepše z družino in seveda UŽIVAJ

Lep pozdrav Nina

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close