Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sirovo pecivo

sirovo pecivo

Moji mami pomeni sir, prav toliko kot meni čokolada, zato bi jo rada enkrat presenetila in ji za rojstni dan naredila pecivo, po možnosti torto, v tem stilu. Ima kdo kakšno idejo?
Že v naprej hvala!
Lep dan vsem!

Mogoče lahko poskusiš tole Italijansko sirovo pito

lp

Lepa hvala. Si ga ti že probala? Jaz v tem namreč nisem preveč domača, pa me zanima ali je pomembno kateri sir stopim oziroma ali lahko položim kar že topljenega oziroma katerega ti priporočaš’
Hvala še enkrat
Lep pozdrav!
Teja

Jaz te pite še nisem spekla, sem si jo pa sprintala, tako da “čaka na pripravo”. Jaz bom verjetno uporabila kar topljeni sir za toast, tanek v obliki kvadratov. Ne vem sicer koliko točno je to 10 dag sira, vendar jaz takšne stvari vedno dam kar po občutku, raje malo bolj obloženo, kot premalo. In seveda bom uporabilo vino in ne mleko.

Če ima tvoja mami tako rada sir ali je že poskusila sirov founde? Božansko.

lp

Ker si že omenila sirov founde, imam vprašanje. Ali za pripravo kupiš že pripravljeno mešanico ali sama kombiniraš sire? Če drugo, potem te prosim za recept.
Hvala.

Sem imela tudi recept za doma pripravljeno mešanico, pa mi je bil kupljen dober, tako da nisem poskusila, pa po pravici povedano se mi tudi ni dalo “pacati”. Kolikor se spomnim recepta, pa potrebuješ kar nekaj vrst sirov. Bom poskusila ga poiskati, obljubim pa nič, ker je tega že kar dolgo.

lp

En recept sem ti našla na kulinariki, če ti bo v pomoč, ni pa enak temu, ki se ga spomnim. Mogoče ti bo tudi ta všeč:

lp in dober tek

Najlepša hvala. Bom poskusila, ko bo hladneje.

Italijanska sirova pita je res odlična. Sama sem jo že večkrat naredila. Uporabim topljeni trikotni sir, ki ga “narežem” (reže se bolj težko) in razporedim po piti. Manj “packanja” je s toast sirom, ki ga samo “natrgam” na manjše koščke in dam na pito. Za eno pito porabim 2-3 trikotne sirčke ali 2-3 rezine toast sira – po občutku. Pita je zelo hitro narejena, lahko se pripravi tudi nekaj ur prej, preden jo potem spečemo – do takrat jo hranimo v hladilniku.
Tina

Hvala lepa! Že sporočim mamino reakcijo, ma si skor upam že zdej trdit, da bo zlo navdušena! Hvala in lep dan vsem

Hvala lepa! Že sporočim mamino reakcijo, ma si skor upam že zdaj trdit, da bo zlo navdušena. Hvala in lep dan vsem

Zanima me približno kako visoko je testo, ko se ga
položi v pekač?

Lp

Simona

odgovor Simoni – kako visoko je testo

Prvič, ko sem delala italijansko sirovo pito sem jo naredila iz polovičnih mer, testo sem komaj razporedila po pekaču (pekač za pizze – klasičen – ne vem kakšen premer ima), ampak pita je bila odlična, všeč mi je bilo – poleg okusa seveda – da je pita tanka. Pa še nekaj – vino v kombinaciji s sirom naredi res dober okus – probala sem že tudi namesto vina dati mleko, pa mi je prva varianta bolj všeč. Namesto navadne moke sem tudi že dala polnozrnato, pa ni bilo v redu. Tistega pravega okusa ni bilo.
Tina

Če še ni pozno, ti pošiljam naslednji recept za dobro slano torto iz skute.

Sestavine za testo:
7 jajc, 8 žlic moke, pest kuhane špinače, 2 dcl olja, 1 pecilni prašek, žličko
soli.
To spečeš v večjem pekaču.

Nadev: 600 gr skute, 100 gr majoneze, 180 gr. margarine in sol po okusu.

Pečen biskvit prerežeš na dve enaki polovici.Prvo polovico premažeš z malo
manj kot polovico nadeva, posuješ z narezano šunko in nanjo zopet nadev.
Pokriješ z drugo polovico biskvita. Z nadevom,ki ti je ostal, tanko premaži
celo torto in posuj po vrhu drobno nariban sir.
Daš hladilnik, da se dobro ohladi.

Recept je preizkušen, saj sem torto spekla že večkrat. Lahko pa vzameš
le polovico sestavin, če ti je to preveč.

Pa dober tek!

Alena

Ni še prepozno, HVALA LEPA! Mama je sicer že praznovala, ampak nekje v Dalmaciji-SREČKICA, tko, da torta čaka na njeno vrnitev domov.
Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close