rdeče paprike
Morda je še malo zgodaj za to temo, saj moje paprike še niso začele rdečiti. Pa vseeno! Rada bi dober recept za vložene pečene rdeče paprike. Do sedaj sem jih opekla v pečici ali na žaru, olupila, očistila in dala v skrinjo. Zadnjič pa sem poizkusila merkatorjevo iz kozarca in mi je bila zelo všeč! No, sedaj mi je kapnilo, da verjetno tudi na etiketi pišejo sestavine???
Hvala vsem, ki boste izdale svoje recepte in lep dan vsem skupaj!
Jera
Ojla!
Naj še jaz dodam svoj piskerček! Tudi jaz obožujem pečeno papriko, a brez česna! Vsako leto jo kar veliko napečemo in damo v skrinjo. Lani smo jo prvič dali tudi v kozarce in mi je bila super. Sploh ker se jaz ponavadi spomnim zadnji hip, da bi to jedla!
Papriko pečemo na žaru, ker se mi zdi, da je tako najbolj pečena, taka mehka in še lažje se lupi. Ne maram namreč da je trda. Ker ne maram pešk jo že prej očistim, vsaj zame. Pečeno olupim in dam v skrinjo. Za kozarce je pa ista varianta kot za kumarice ali navadno papriko. Kis, voda, sol, cuker, zavret, papriko v kozarce naložit in potem zalit. Čist na “izi bizi” bi rekel Jamie! :)) V kozarec lahko dodate tudi strok česna če želite!
Pa dober tek!
Petra
Forum je zaprt za komentiranje.