Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika sladica iz sliv

sladica iz sliv

Pozdravljene,

a morda katera pozna recept za sladico iz sliv(modrih), pa nekako z rdečim vinom, pa čez sladoled?
to sem enkrat jedla v Puciniju, pa me zanima recept, ker je tako zelo dobro!!!

LP Vana

Hi,

to je bilo tudi meni full dobro in sem začela pripravljati to sladico doma. Vzameš izkošičene suhe slive in rdeče vino (jaz vzamem Refošk), ter na majhnem ognju kuhaš cca 10 minut. Dodaš malo cimeta, za okus lahko malo pomarančnega soka in sladkor po želji. Pred koncem dodaš še žličko ali dve Gustina, še malo pokuhaš in ohladiš. (pazi da ni preveč Gustina). Jaz pripravim zraven še pannacoto ali kar navaden vanilijev puding, ki ga skuham v mleku in smetani – razmerje 1:1. Super paše zraven tudi kepica sladoleda.

Pa dober tek

Hvala,……..kolk pa približno daš vina???
joj, komaj čakam, da to nardim,….mljask!

pa,pa

mene pa zanima, če kdo pozna sladico iz sliv in prosene kaše? Sem jo jedla v Radencih in je ful dobra.

Jaz naredim pečeno proseno kašo z jabolki, mislim pa da je enako dobro, če daš notri bodisi sveže polovice sliv ali pa namočene suhe. Gre pa nekako takole:

Proseno kašo skuhaš v oslajenem mleku z vanilijo (razmerje 1 enota kaše 3 enote mleka), pustiš da se nekoliko ohladi. Medtem zmešaš nekaj skute, žlico kisle smetane, z dvema rumenjakoma, lahko pa dodaš še nekaj žlic sladkorja in mleko po potrebi. Ko je masa fino tekoča, dodaš proseno kašo, na koncu vmešaš sneg iz beljakov. V primerno (najboljše lončeno) in namaščeno posodo razporediš tretjino mase in posuješ z naribanimi jabolki, slivami…in tako ponoviš še enkrat. Vse skupaj daš pečt za cca 40 min na 180 st. C. Če hočeš lahko po vrhu pogačo (narastek) poliješ z kakšno razžvrkljano jajčko in kislo smetano, da je bolj zlatorumene barve.
Zraven paše kakšen vanilijev preliv ali pa kar jogurt, možnosti je res veliko. Zadevo lahko pripraviš tudi slano, brez sadja in je lahko podobna priloga kot polenta, namesto sadja pa lahko vstaviš gobe, zelenjavo…

Prosena kaža je ena izmed najbolj bolj zdravih neprešiščenih OH živil, še posebno če je iz domačega mlina in ima ogromno pozitivnih lastnosti in učinkov na telo.

Hay Vana,

količina vina je seveda odvisna od količine uživačev, ki se bodo mastili. Najboljše je, da se odločiš koliko sliv želiš po osebi, to streseš v kozico in potem preliješ z vinom, tako da so slive povsem zalite in to bi moralo zadoščati, če pa želiš več omake, pa še malo doliješ. Jaz to vedno delam “od oka”.

lp

Thanks Bridget,

ti javim ce mi uspe! No, seveda mi mora uspeti,

pa,pa

Vana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close