Za MetaA – pita z buckami
Pred casom si iskala recept za buckino pito – upam da bo ta vsaj malo podoben temu ki ga isces. Ni pa (se ;-)) preizkusen!
Testo:
250 g moke
125 g masla
scep soli
2 zlicki sesekljanega rozmarina
1 strok strtega cesna
1 jajce
1 rumenjak
2 zlici vode
Maslo razdrobis v moki, dodas sol, rozmarin in cesen. Jajce, rumenjak in vodo zmesas, dodas k moki in na hitro pognetes v testo, daj ga na hladno za 45 min.
Nadev.
500 g buck
400 g paradiznika
2 jajci
150 g kisle smetane
70 g sira – gaude
1 zlica olja
sol, bazilika za okras
Bucke narezi na kolesca, prelij z vrelo vodo, odcedi in ohladi, posusi na krpi, posoli. Paradiznike prelij z vrelo vodo, olupi, razpolovi, odstrani semena. Zmesaj smetano z jajci in soljo. Sir naribaj. Testo razvaljaj v 35 cm krog, oblozi 28 cm okrogel pekac, dno veckrat prebodi. Nalozi rezine buck in paradiznik, tako da je prerezana stran spodaj, paradiznik premazi z oljem (uporabi copic), cez prelij mesanico jajc, posuj sir in peci 35 min na 200 C. Predno ponudis naj pita pociva 10 minut.
Forum je zaprt za komentiranje.