Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika posladki brez moke

posladki brez moke

Čao!
Ima katera morda recepte za peciva in torte prez moke?

Imam kar nekaj tovrstnih receptov. Vprašanje je, zakaj ne sme biti v pecivu moke – zato ker ne smeš glutena ali pa mogoče pšenice? v večini tort je vsaj nekaj žlic drobtin. Moja hči ne sme pšenice, zato teh nekaj žlic drobtin nadomestim s pirino moko.

KOLAČ S KORENJEM

300 g korenja
5 rumenjakov
4 žlice vroče vode
200 g sladkorja
vanili sladkor
5 beljakov
ščep soli
250 g zmletih lešnikov
8 žlic drobtin
½ žličke pecilnega
½ žličke zmletega cimeta
1 žlica ruma
nastrgana lupina ene limone

Za preliv:
200 g sladkorja v prahu
1 žlica kakava
2 žlici ruma
4 žlice vroče vode

Očiščeno korenje naribamo. Rumenjake penasto zmešamo z vodo. Počasi vmešavamo dve tretjini sladkorja. Beljake s soljo stepemo v trd sneg. Postopoma dosipavamo preostali sladkor. Dodamo k rumenjakom. Dodamo ostale sestavine in previdno zmešamo. Tortni model s premerom 24 cm namažemo z maščobo, napolnimo s testom in pečemo eno uro pri 160.
Ko je kolač pečen, ga namažemo s prelivom, ki ga pripravimo tako, da sestavine zmešamo v gladko zmes.
Kolač pustimo dva dni stati.

PANAMA TORTA

7 rumenjakov
15 dag sladkorja
1 vanili
15 dag spraženih naribanih lešnikov, orehov ali mandljev
3 žlice drobtin
1 pecilni
7 dag naribane jedilne čokolade
7 beljakov – sneg

Krema:
150 g masla
130 g sladkorja v prahu
7 dag naribane čokolade
2 jajci

OREHOVE PALČKE

25 dag orehov
25 dag margarine
20 dag sladkorja v prahu
30 dag moke
2 rumenjaka

Zgnetemo testo. Oblikujemo tanko klobaso, narežemo, pečemo. Pečene namažemo s čokoladno glazuro.

RUMOVE KROGLICE

25 dag keksov ali kokosa
1 margarina
10 dag sladkorja v prahu
10 dag sladkorja v prahu
½ dcl ruma

BELE KROGLICE

4 dcl mleka
3,5 dcl sladkorja v prahu
en zavitek masla
1 dcl rozin, kokosa ali orehov

JOGURTOVA SLADICA (narediš pač brez piškotov ali pa uporabiš take brez moke)

1 sladka smetana
2 jogurta
15 dag sladkorja v prahu
sok ½ limone
6 – 8 listov želatine
3 žlice ruma
1 škatla baby piškotov
sadje po izbiri

Piškote namoči v mleko in jih zloži na dno pekača, ki ga obložiš s folijo. Na piškote naložiš sadje.
Stepi smetano, dodaj jogurta, sladkor, sok limone. Segrej želatino in jo vmešaj v maso. Postaviš v zmrzovalnik za ½ ure.

Upam, da sem kaj pomagla.

Če boš pa malo pobrskala po forumu jih boš našla še veliko – ravno par tednov nazaj je Staša napisala super recept za biskvit z ovsenimi kosmiči in meloninim prelivom.

LP
Lena

Biskvit lahko spečeš po tem receptu, nadev pa uporabiš poljuben. Recept je v bistvu za rolado, sama pa ga večkrat uporabim tudi za tortne plošče.

5 jajc
5 žlic sladkorja
1 vanilin sladkor
10 dag mletih orehov

Jajca penasto umešamo, dodamo sladkor in vanili, nato še orehe. Pečemo 10-12 minut ali še manj, če gre za velik pekač (pri tortnem modelu malo dlje). Priporočam tudi papir za peko, saj se ti bo drugače prijelo.

Hej,Lena in Stasa,bravo obema! Ti recepti so res prima.Rulado tudi jaz tako delam. Lep dan Babi

Na tem forumu legendarna kokosova torta mmmmm

ženske strašne ste, res hvala………….

Pozdravljena!
Iščem recept za biskvit z ovsenimi kosmiči in meloninim prelivom, ki ga je napisala Staša, pa ga ne najdem. Mi lahko napišeš link.

Pozdrav! Marinka

Maša bodi previdna…ženska te hoče zastrupit, kaj ne vidiš, da so ti podtaknili hrušne drobtine (to je moka) in v receptu za palačinke je kar moka. Babe kot babe, Maša sprašuje za recepte brez moke!!! Halooooo, matr ste butaste

Ti, gurman, mogoče se pa najprej nauči natančno prebrati: krušne drobtine in ne hrušne, palčke in ne palačinke. Poleg tega pa si lahko prebereš, kaj sem napisala v prvem stavku. Poleg tega pa Maša zagotovo zna razmišljati s svojo glavo in bo iz napisanega uporabila to, kar ji odgovarja.

p.s.
tiste orehove palčke so se mi pa res prikradle vmes ozoroma sem recept zamenjala z enim, ki je dejansko brez moke.

Lep vikend vsem skupaj
Lena

tale tvoja pripomba pa ni ravno na mestu

Kaj pa ce namesto cukra dam natren???? Sladilo v tekocini.

In namesto vanilijevega cukra malo vanilijeve arome??? Pa to se meni ne zdi ravno kot biskvit. Bo treba probat jeseni dobim mikrovalovko. Je potrebno se kak pecilni al pa kej sem notr dodat?

Bo tut ratalo?

Mogoce kaksno pest ovsenih kosmicev (mletih seveda)?

LP Oliver

Nisem zasledila, da ste kje pisali o tej roladi, pa vam jo napišem, ker je meni strašno dobra in osvežilna.

Potrebujemo:

8 rumenjakov
4 žlice sladkorja
3 vanili sladkorje
To penasto zmešamo, dodamo sneg od 8 jajc, domešamo še 4 žlice sladkorja ter 10 dag orehov ali lešnikov.

Pečemo 10 – 12 minut. Vse ostalo sledi kot pri vseh roladah (hlajenje, zvijanje). Namažemo jo s kislo smetano (2 mali ali pa ena velika) in pustimo počivat 1 dan. Vedno je najboljša naslednji dan.

Pa še to, testa ni potrebno navlažit, ker kisla smetana daje sok.

lp, suzana

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close