en recept za dobro voljo za vse na forumu
Ko takole prebiram te recepte in nasvete, skratka vse kar je tu je super in zelo rada prihajam na ta forum! Kot neka družina smo že tukaj zbrani in pridno delamo kot mravlice! Tako ker se dolgo že nisem oglasilo in ima moj nik vedno nekdo drug sem sedaj čebelica maja in se bom tudi dala registrirat, da mi ga kdo ne ukrade! Ponujam vam en recept ki je zrastel na mojem zelniku (včasih mam malo prebliskov in kr nekaj kuham) gre pa tako!:
POTREBUJETE:
kozice, riž, različno zelenjavo (jaz uporabljam kitajsko zelje, koruzo, kalčke, gobice…(lahko tudi kr zmržjeno kitajsko zelenjavo)
začimbe (čili, sol, peteršilj – po okusu)
Najprej skuhate bel riž
nato prepražite na žlici olja kozice in jim dodajte cury
v voku ali kakšni drugi globoki posodi prepražite zelenjavo jo začinite z soljo, čilijem …. (zmržjena že ima začimbe v škatli) dodaj k zelenjavi riž in na koncu še kozice! Vse skupaj dobro premešaj in povem vam izvrstno je!
Lako pa daste riž z kozicami posebaj od zelenjave!
Upam da vam bo všeč!
Ursa in Cebelica Maja,hej!
To je imeniten recept.Jaz rada dodam se malo ingverja(ker brez njega ne morem) in malo sojine omake.
Kozice ali gamberetti so majhni podolgovati rakci s tanjso lupinico.
Jadranski so najboljsi,v severnih morjih so malo vecji.Dobri so vsi,najboljsi pa svezi,celi. Res smo ze skoraj druzina,sem ze napisala na Primozev post za srecanje.
Lep dan in dober tek Babi
Ja res je tako kot je napisala babi! Jaz ponavadi uporabim kr zmržjene (ta manjše repke) ker se jih v Mariboru težko dobi sveže (tupatam pa jih tudi kupim)!
Podobno kot z rižem je tudi z špaketi!
Zelo okusna zadeva, ki se ponavadi ponudi kot priloga tarani, je brokoli z sirom! Pekač premažeš z malo masla na poden naribaš ali položiš rezine sira, na njega položiš osoljen brokoli in spet malo sira pol pa spet prokoli in nakoncu spet sir pomešan z žlico kisle smetane! to poliješ povrhu in daš peč v pečico za približno 10-15 min!
Forum je zaprt za komentiranje.