narezek
Kmalu bom praznovala roj. dan in v službi imamo navado, da slavljenec prinese malico. Ponavadi so to narezki, lepinje, ipd in pecivo.
Letos bi rada pripravila nekaj novega, saj smo se že naveličali standarda (razne klobase, zaseka, sir…).
Hrana naj bi bila hladna, saj bom narezek pripravila že zjutraj pred službo.
Starostno obdobje zaposlenih je od 25 – 50 let, cca 10-12 ljudi.
Mogoce pripravis tri razlicne osvezilne solate. Prvo iz kuskusa; z narezanimi posušenimi paradižniki, avokadom, popraženimi pinjolami, mladim kozjim sirom, peteršiljem in polivko iz limone in olivnega olja. Druga je lahko iz rjave leče, z narezano rdečo čebulo, žajblom in pehtranom ter polivko iz gorčice in olivnega olja. Ter tretja s kuhano čičeriko, ki jo še vročo vmešaš v na tanke lističe narezan svež koromač ter stebelno zeleno, dodaš nasekljan peteršilj ter polivko iz limoninega soka ter olivnega olja.
Zraven pa narezano hrustljavo francosko struco.
Hej,k zgornjim solatam dodajam se moznost rizeve solate,v kateri je poleg zelenjave dovolj sirov,pecene ali kuhane sunke,tune,tako da druge mesnine lahko odpadejo. Prinesi se nekaj polnozrnatih hlebckov kruha.
Za desert pa napravi v pisarni krasno ledeno kavo.
Ze doma zmesas instant nescafe in ga ohladis.Stepi sladko smetano,sladoled narocis zadnji trenutek ali ga imas v zamrzovalmiku,ce ga v pisarni imate.Dodas tudi lahko pikico wiskija.
Vse najboljse in lepo praznujte Babi
Hej,se nekaj mi je prislo na misel.
Lahko speces dobre polpetke v Pecjakovem listnatem testu.
Kupis ze narezane in razvaljane kvadrate,vanje zavijes majhne svaljke mesanice mesa kot za polpete. Ob koncih stisnes z vlaznimi prsti,malo prespikas vilicami,da uhaja para,premazes z jajckom in 20 minut peces.
Lepo rumeno,hrustljavo.Naredis za vsakega 1 zavitek.Dobro mrzlo ali pogreto.Meso seveda prvovrstna mesanica,prijetno zacinjena.
To sem sama tudi marsikdaj naredila. Ce ne dobis kvadratkov.pac kupis vecje,sama razvaljas in razrezes.Pozdravcek Babi
Jaz sem pa poskusila pitulice od Babi (skuta v vlecenem testu), v starih postih je recept in veliko debate, poskusi z iskalcem. Sicer pise bolj za tople, vendar so mrzli ravno tako dobri. Spekla sem jih za malico po poti na morje, primerno je tudi za takšne malice v sluzbi. Za malico v sluzbi se mi zdijo dobri tudi mafini, lahko so zelenjavni in ne samo sladki. Isci stare poste, ce te zanima, ti lahko tudi jaz prekopiram svoje zapiske.
Prednost tega obojega je, da so ze porcije, ni potrebno nic rezati, lahko se je v servietku. Za tiste mesne jedce je pa seveda potrebno dodati kaj bolj klasicnega.
Forum je zaprt za komentiranje.