njoki z gorgonzolino omako
V neki italijanski restavraciji sem jedla njoke z gorgonzlino omako. In ker so bili res odliiični, sem se odločila, da jih tudi sama doma naredim. Ker nimam veliko časa za kuhanje (vsaj danes ne), sem same njoke kar kupila, zdaj pa je še težava z omako. Ali katera/kateri slučajno ve, kako se jo pripravlja? Je to samo smetana, ki jo prevrem in v njej raztopim gorgonzolo ali se jo pripravlja kako drugače? Hvala za nasvete.
Hej,Misika!
V moji knjigi gre takole(tudi sama se ravnam po tem receptu-ce delam z gorgonzolo;je pa moznost se drugih sirov)
100 g gorgonzole
50 g masla
50 g sladke smetane
1 zlica sesekljanega petersilja
sol,poper
V kozici pristavimo maslo in smetano.Solimo in popopramo.Odstavimo takoj,ko opazimo,da zacenja vreti.
Gorgonzolo dobro z vilicami zmeckamo,jo primesamo toplim njokom,premesamo,da se gorgonzola kolikor mogoce stopi,nato prelijemo s toplo smetano in maslom,potresemo s petersiljem.Premesamo in takoj postrezemo.
To je originalen recept.Jaz naredim vse enako,le da gorgonzolo dam v toplo
smetano z maslom,ce gorgonzola ni prav kremasta.
To je vsa umetnost.Moj moz si obvezno natrosi se parmezan,kar pa ni potrebno.
Dober tek in lep dan Babi
Forum je zaprt za komentiranje.