Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zar v domaci kuhinji

Zar v domaci kuhinji

Hej,danes sem naredila bucke,melancane in za moza puranji zrezek na zaru.Pa me zanima,kaj ve uporabljate za cimbolj uspesen rezultat v domaci kuhinji.

Jaz uporabljam vcasih toaster,ki se odpre kot knjiga.Najraje pa imam dve posodi,ki sta res imenitni.
Prva je ze 5 let stara ” inox” siroka za 4 do 5 zrezkov,tezka,da jo komaj dvignem, z dvema rocajema ,debelim dnom in cez celo dno kot nekaksne zaobljene brazde.Ima tudi pokrov.Res zrezke samo vzamem iz marinade in se krasno zapecejo,barva zelo vabljiva,odstranim z ognja,potem pokrijem,da od pare spustijo se malo soka. V njej delam tudi zelenjavo na zaru,da s copicem premazem dno.Nikoli se ne prime nic,lepo se pere. Ribe tudi uspesno. To je znamka Kocchin. Cena pred leti 25.000 Sit s pokrovko vred.

Druga ,manjsa ponev z dolgim rocajem za dva manjsa zrezka.
WMF ,prevlecena s titanom,tezka,crna. Cena 12.000 Sit.Imam jo eno leto in nima niti ene praskice(uporabljm leseno lopatko).Vse se spece res imenitno brez olja(seveda zrezek naoljen). Ima zraven stekleno pokrovko,ki jo placas posebej.Jaz sem imela tako pokrovko ze za drugo posodo in je ni bilo treba dokupiti.Sploh se splaca kupovati posode istih dimenzij,da rabis eno p. za vec posod.
Z obema sem zelo zadovoljna.
Opomba:danes sem zrezek,ko sem ga obrnila ,premazela po zgornji strani s pestom,krasno!

Dokler nisem imela teh dveh posod,se mi je vedno kaj zgalo in prijemalo.

Imam tudi ponev za palacinke( stedilnik steklokeramik),cisto nizka,robcek 2 mm,mascobo dam samo v maso in pecem krasno.

Pravega zara na oglje ne pogresam.Svak pa ima na balkonu krasen plinski zar z marmornato plosco-tudi v redu.

Kako pa ve,me res zanima. Lep pozdrav Babi

jaz imam tudi eno precej veliko inox- no ja za cca 4 zrezke- pa eno litozelezno. kar gre. sicer ga pa ni cez pravi zar! pa ne samo oglje,tudi prava drva- ali pa ostanki od obrezane trte!! to,se mi zdi, naredi pravi “zmoht” !!:) mi imamo manjsi prenosi zar…ce gremo kam na piknik…ali take stvari. ravno danes naj bi sla na piknik…se ne vem.!? zjutraj je slabo kazalo,sedaj je boljse. cakam zadnja navodila. lp petra

pozdravjene

pridružujem se Petri, ni ga čez pravi žar, če je le mogoče, da se uporabi. Žal stanujem v bloku in večkrat moramo uporabiti električni žar- kar na balkonu. Hrana je prav tako dobra amkak nima tistega tapravega vonja, ki ga da ta pravi žar.

lp

Ja,stvar je v tem,da pravega zara v kuhinji pac ne moremo imeti.
V sadovnjaku,ki ni ob hisi,ampak ven iz mesta,imamo pravi zar in oglje in drva. Hotela sem samo povedati,da se s pravo posodo da narediti tudi meso brez mascobe in se naravno omakco zraven, “podobno” kot na zaru.
Isto pa seveda ni.V kuhinji ga ne pogresam,v naravi pa je edinstven!
Ce odstejem pac mnenje dietetikov,da je tako meso peceno na odprtem zaru bolj skodljivo kot ne. Lep pozdrav Babi

Babi, ker se moj predragi fant že pol leta dogovarja za popravilo pečice (izmed dveh plošč, ki jih imam na razpolago, deluje večja le na najvišji stopnji), tako da se tu in tam zgodi (včasih zanalašč, he he), da imava pridih žara kar direktno iz ponve 😉

Draga Stasa,glede na uro ,sva midve bolj nocni sovici.Le glej,da ne bo zar
prevec zazarel.

Prav z uzitkom berem zadnjega H.P. Potem me je zaneslo na domaci e mail in se na starsi starsem,kjer sem mamici,ki zivi v Angliji pomagala prevesti nekaj izrazov v slovenscino. Zakaj?Kar milo se mi je storilo.

Svoji 11 mesecni puncki prevaja angleske knjigice v slovenscino.Ni ganljivo?
Morala sem nekomu povedati.
Lahko noc Babi

Ja, tudi jaz sem bolj nočna ptica, iz različnih razlogov – včeraj je za to poskrbel moj mali nečak, ki se je ponoči prebudil ni hotel več zaspati… danes pa kar tako malo brskam po netu…

Vidim, da poleg kuharskih nasvetov pomagaš še s prevajanjem… Kaj pa, če bi mamici raje poslali kakšne slovenske pravljice? 😉

Lahko noč tudi tebi.

babi, ne pase sem,ampak moram povedati,da sem vceraj opazila prvi poganjek !! bo nekaj !!

kar se pa zara tice,naj govorijo kar hocejo,tisti zunaj na drva je zakon ! sicer ga pa uporabljamo le parkrat letno !
kaksno je vreme /in napoved / pri vas ? odpravljamo se proti morju,pa ne vemo…zaradi vremena. lp petra

Stasa,hej!
Ce se bo Meli spet oglasila,sem jo mislila povprasati,ce bi ji
lahko kaj pomagala.Vnuk ima v Angliji cuda slovenskih slikanic,pravljic(tudi se od mamice),videokaset kvalitetnih otroskih oddaj… nekaj bi ji hcerka lahko poslala. Neverjetno,koliko se tega nabere. Lep pozdrav Babi

petra,dobro jutro!
Poslusam vreme in napoved in se smejim.Stalno napovedujejo tudi na Primorskem dez,vreme pa krasno,vsaj zdaj nobenega sledu o njem.
Nekoliko bolj sveze,ampak mislim,da bo lep poletni dan.Seveda se vse lahko do popoldne spremeni.
Drzim pesti za male poganjke in da ne bi bilo dezja zaradi tebe. (ga pa strasno pogresamo).
Danes je zame prav poseben dan.Napisala bom pod Starejsi so modrejsi. Lep dan Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close