pozdrav vsem
Uspešno sem se prijavila in vas vse kuharice prav lepo pozdravljam. Že eno uro vas prebiram in sem že lačna od vseh dobrot…
Sama nisem ne vem kakšna kuharica, so pa drugi okoli mene toliko bolj.
Še poseben pozdrav pa velja Babi, petri…
Še se bom kaj oglasila, predvsem pa bom prebirala vaše recepte, ideje …
Tudi jaz sem šele danes odkrila tale forum in se že cel dan ne morem odlepit od njega. Kaj vse veste; in Babi, kot da ve odgovore na vsako vprešanje!
Zdaj šele vidim, česa vse ne znam. Sama iščem enostavne recepte, ki ne vzamejo veliko časa in tudi nisem kakšna dobra kuharica. Pri vas pa že vidim, da ni nikoli dolgčas in da imate ogromno idej.
Lepo pozdravljene. Se še slišimo…
Hoj, Petra, si torej testirala recept (kako se reče – Babin, Babičin …?) in uspela? Bravo!
Sem že Babi spraševala, pa bom še tebe: s čim si zgostila mineštro? Prežganje ni v redu, drobtin tudi ne, pretlačen krompir ni primeren, če kuhaš za večkrat, povrhu vsega pa bi še rada, da zelenjava ni čisto razkuhana, ampak da še malce hrustlja.
lp
Modra
modra,… babin-ce je babi!, babičin-če je babica! sicer pa…primorska manestra !!::)) ce imas rada al dente,potem verjetno ne bos pretlacila,kot babi pise. v tem primeru moras z necim zgostiti ! tvoja odlocitev! jaz sem malo pretlacila. sem pa proti koncu kuhanja dodala se malo na majhne koscke zrezanega krompirja in buck. kec je pa ,po mojem, ravno v tem “pretlacenju”! arome se lazje in boljse pomesajo-pa se zgostis sicer pa imam tudi jaz rada al dente- makaronov oz.kakrsnihkoli testenin in riza si ne morem predstavljati dovolj oz. prevec kuhanih !
bos porocala ?? lp petra
Ha, ha, saj vem, da je pravilna oblika Babin recept, ampak potem dobim asociacijo na osnovno obliko Baba, kar ba naša Babi zagotovo ni, a ne? 🙂
Pravzaprav sem hotela napeljati na to, da bi slišala, če je primeren dodatek za zgostitev Gustin, pa tega namenoma nisem hotela omenjati. Tako bi bil volk sit in koza cela – mineštra gosta, zelenjava pa hrustljava.
lp
Modra
Pozdravljene!
Kot sem že včeraj rekla, tale forum je super in vse skupaj imate cel kup čudovitih idej. Tudi pri meni bo mineštra od Babi še ta teden na mizi.
Babi, pri brskanju sem naletela na link do tvojih PITULIC in se mi zdijo prima. Obožujem vse v zvezi s skuto.
Zanima me, če kupuješ liste vlečenega testa od Pečjaka in ali jih je dovolj v enem zavitku?
LP Daša
Hojla Babi,
od včeraj nisem pogledala na forum in sem zdaj bila prav prijetno presenečena nad tako lepo dobrodošlico. HVALA VSEM!
Moram ti povedati, da tudi moj “tastar” včasih že čudno gleda, ko se usedem za računalnik (žal nimam prenosnega). Pri nas čez teden večinoma kuha on ali pa hči, ker sem jaz v službi. Čez vikend pa potem jaz skuham kaj po njihovih željah.
No, danes sem dobila na mizo cvetačno juho s smetano, potem pa še bučke v omaki s pire krompirjem. Mljac!
Mi trije smo bolj “zeljenjadarji”, od mesa pa vglavnem ribice in pod.. Hči je pa že šest let vegetarijanka.
Toliko za zdaj, grem še posodo pomit…
Dasa,hej!
Pitulice so res dobra stvar in me vedno resijo,ko imam obiske.
Cudno,tudi prijateljice se prvic bojijo to narediti,dokler me ne vidijo pri delu.
Jaz ponavadi vzamem tisti paket(svez),ki ima nekaksno vijolicasto vijugo.Jih je ravno 6 kosov. Mislim,da jih je v Pecjakovih vec.Sem ze vzela tudi Mercatorjeve. V enem paketu jih je pa vec.Mislim,da so paketi po 300g in 500g,tako po spominu.Vazno je,da so svezi.Pri nas jih dobim ob cetrtkih.
Ce rabis se navodila,kar povprasaj.Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.