mladi krompir z omako iz avokada in skute
Vceraj za vecerjo sem izumila nekaj super dobrega:
mladi krompir sem narezala na krhlje, dala na pekac, prekrit s peki papirjem, posolila in spekla v pecici (cca. 30-40 min na 200C). Medtem, ko sem cakala, da se krompir spece, sem zmiksala skupaj 1 avokado z 200g skute, soljo in nekaj kapljicami limoninega soka. Pecen krompir sem potem samo “namakala” v to omako in ga pohrustala. Enostavno, hitro in nekaloricno, pa super dobro. 🙂
Morda bo kdo zelel poskusit.
Se to, avokadovo pesko sem pa “posadila” in sicer ne v zemljo, temvec v vodo. To sem naredila tako, da sem v pesko zapicila tri zobotrebce in pesko polozila na kozarec, ki je do roba poln vode, tako da je peska do polovice v vodi. Ko sem bila majhna smo to veckrat naredili, peska je po nekaj dneh pocila in pognala korenino in kalcek. Ko je bila korenina dolga nekaj centimetrov, smo jo presadili v loncek in cez nekaj casa se je avokadovo drevo kar razraslo. Mogoce mi bo sedaj tudi uspelo. :)))
Hej,Ursa.Imenitno.Ko mojega zeta pograbi lakota,samo vprasa,je doma avokado in limona? OK ,potem zvari razne omake,tudi tvojo,pa se eno dobro s kuhano ciceriko in zmiksano v multipraktiku.
Prepricana sem,da ti bo rastlina pognala.
V Mercatorjevi publikaciji sem zasledila dva sladka,preprosta recepta.Ju bom objavila kot novo. Lep pozdrav Babi
ursa,zadeva mi bo absolutno vsec.saj sem rekla,da avokado obozujem!!
jaz ga delam tudi v neke vrste solati….v originalu je mehiska stvar…guacamole,ali vakamole…vec izrazov je! naucila sem se jo delati v izraelu::)) no,da ne bo pomote, od mehicanov!! lp petra
kar se pa kalorij rtice!? menda jih ima precej! naj bi se jedel sam- avokado namrec spada med sadje!! pri ursimnem receptu…pa pri mehiski solati…bom mirno naredila prekrsek !!
Jaz avokada samega ne morem jesti,ker se mi zdi premasten.Zanimivo pa je,da z dodatkom limone se to nekako zgubi in namazi niso tezki. Tocno,to je humus.
Ne gledam mu ravno pod prste,ko to dela,ker je zelo ponosen na svoje namaze,ki jih pozna iz Izraela in me zeli presenetiti.
Kuhano cicerko dobro zmiksa in umesa kar z vilicami pretlacen avokado z limono.Seveda tudi zacini in mislim,da doda samo kapljico olivnega olja (ali pa ne) V tem primeru ni skute.Ne bi dvakrat rekla,da ne vrze vmes se kaksno oljko in kapro.On kar cara.Je pa ena zacimba,ki nujno spada vmes,samo se zdaj ne spomnim imena-prav za humus.Ima malo vonj po divjem koromacu.
On nam potem servira z neke vrstami ploskega kruha,ki ga pogreje.Ker ima v sredi luknjo, si sine kar v polovico natlaci humus.Dobro,to s skuto je meni tudi vsec(sem skutar).Lp Babi
Hcerka je bila pred leti cisto obupana,ko vnuk na pocitnicah v Izraelu ni hotel jesti.Potem je saba( ded) ponudil felafel in stvar je bila resena.Vedno si jih prinesejo iz Izraela.
Tudi jaz se priporocam za recept,ce ga najdes.
Zeta bom povprasala,ko bodo tu.
Haha,ko je v Slveniji,prisega na nekatere nase jedi in it.kuhinjo.Pravi uzitek ga je gledati pri mizi.Zelanjava in morske zivali so zakon,pa struklji in potica…Babi
Forum je zaprt za komentiranje.