Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pekač za pizzo

Pekač za pizzo

Smo strastni pizzojedci. A žal ne najdem pravega pekača za to jed. Ni nam všeč preveč zapečena skorja. Prosim za nasvet. V kakšnih pekačih pečete pizzo, da testo ne postane trdo kot kamen?

hvala za prijaznost
deka

Pri nas pečemo v nepomaščenem in odkritem voku na 180-200 C in se skorja nikoli ne zapeče preveč.

lp
Modra

mislim da bistvo ni v pekaču, ampak v času pečenja! testo za pico je precej tenko, zato nikar ne peci predolgo. jaz pečem NAJVEČ 15 minut pri najvišji temperaturi (220 C) in je vedno mehko.

poskusi!!

Morda pa je gor premalo nadeva? Jaz z nadevom prekrijem celo pizzo in testa sploh ni videti, kaj šele da bi se lahko zapekel. Ali pa pečica zgoraj bolj greje – v tem primeru moraš pekač spustiti nižje – vendar pazi, da ne bo preveč zapečena spodaj – malo poglej med peko, kaj se spodaj dogaja.

LP

Pri nas pečemo pizzo tako kot Jamie -na alufoliji, na tanko premazani z nekaj kapljicami olivnega olja. Super se speče, samo testo ne sme biti predebelo in pečica mora biti zelo vroča – 240 C.

Hej noni,ti si pa nova,pozdravljena! Moja sestra si je omislila ploscato opeko in nanjo polozi pizzo in se kaj drugega. Lep dan Babi

Noni, tudi sama pečem pizzo kar na papirju za peko na rešetki in je super!!

LP

Punce, super ste. Ta vikend jo bomo jedli – pečeno na alufoliji.
Babi, kje pa je sestra kupila to opeko? Jo uporablja le za peko v pečici ali tudi, ko peče kaj zunaj?
Komaj čakam na pizzo – tako dobro jo nadevamo, a testo doslej žal ni bilo tako, kot bi si ga želeli.
Hvala in uživajte ob peki in kuhi še naprej. Ni lepšega kot gledati moji dve čebelici (1 leto in 5 let), kako mlatita špagete z baziliko. Tamaučka seveda z rokami, gre najhitreje.

LP deka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close