Kuhanje na morju
Piščančje meso v omaki. Koščke belega piščančjega mesa popražiš na olju, na katerem si predhodno zdušila malo čebule(mlada čebula-steblo je zakon), nato zaliješ s kislo smetano, mlekom in malo moke(gostota po želji), dodaš timijan, soliš po okusu,prevreš in to je to. Moja hčerka to obožuje, čeprav je že najstnica, všeč pa ji je že od malih nog. Priloga pa po želji(krompir, riž, sveži kruh), seveda prilagojena okusu otrok. Hitro, enostavno in okusno. Testenine s paradižnikovo omako so tudi zakon. To je danes pri nas na jedilniku.Mogoče zrezki v naravni omaki s pire krompirjem. Mi na dopustu ne kompliciramo preveč. Juha, potem pa kakšna perutnina, na hitro prepražena, še bolje dušena, okusi se pa spreminajo glede na dodajanje začimb. Izogibamo se soli, kolikor se le da, dodajamo pa rožmarin, timijan, drobnjak, peteršilj, žajbelj, kar je pač pri roki, okusi pa so vedno drugačni. No ja, mi smo nori na solate, to stvar olajša. Veliko lepih trenutkov in pogumno improviziranje, pa dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.