kandirane češnje
KANDIRANO SADJE
450 g sadja
300 ml vode
675 g sladkorja
1.dan: sadje počasi kuhamo v vodi – blanširamo. Poberemo ga iz vode in vodi dodamo 175 g sladkorja. Dobljeni sirup nalijemo na sadje. Pustimo stati 24 ur.
2.dan: sirup odlijemo, dodamo 50 g sladkorja, segrevamo da se stopi. Nalijemo na sadje, stoji 24 ur.
3.– 7. Dan: enako kot 2. Dan
8. dan: sirupu dodamo 75 g sladkorja in pustimo stati 2 dni.
10. dan: sirupu dodamo 75 g sladkorja in pustimo stati 4 dni.
14. dan: sadje damo na pladenj, podložen s papirjem (folija) in sušimo (radiator).
Sama sem po tem receptu kandirala mandarine, grenivke, ananas in kivi. Je pa moja mama, ampak ne po tem receptu, kandirala višnje in so bile dobre.
Forum je zaprt za komentiranje.