Najdi forum

Koruzna moka

Zanima me, kaj se da poleg žgancev skuhati iz koruzne moke. Hvala
Alenka

lahko spečeš koruzni kruh…..30% koruzne moke 70 pšenične…..

1. koruzna moka je taboljša, da v nji povaljaš ribe, predno jih ocvreš (dovolj je samo v tej moki, nič paniranja) 2. poskusi narediti malo debelejše palačinke (funšterc) iz koruzne moke (zelo dobro, če ti je všeč taka jed) 3. v sirotko zakuhaš koruzno moko in dobiš odlično juho. Poskusi kaj od tega in dober tek.

Hej,Alenka
V postu Tofu je opisana zanimiva jed,nekak narastek.Sama delam podobno,le da koruzne moke(ne zdrob) ne skuham,ampak zmesam:
3 jajca,15 dag fetke(ki jo zdrobim),3 skodelice mleka,3 skodelice koruzne moke,3 sk.bele moke,2 skodelici olja,pec.prasek
Vse to zmesam v gladko maso,vlijem pol kolicine v namascen pekac,dam cez duseno blitvo ali spinaco,parmezan,polijem drugo polovico.Cez dam kaksen kosem masla in pecem pri 180 stopinjah nekako pol do tricetrt ure.Lahko naredis brez spinace,kar samo testo. Dobra pogaca.Poglej si se post tofu.

Sicer pa kuhano polento,ki mi ostane, rada narezem na prst debele rezine in popecem pod grilom ali na toasterju z malo masla in topljivega sira.
Dobra je tudi narezana na tanke rezinice in poprazena na panceti ali klobasi in poru ali cebulici.Ce na koncu dodas se razzvrkljan jajcek,,je to ze vecerja.

Iz sveze kuhane polente oblikujem zlicnike,,jih zlozim tesno na pomascen pekac,prelijem s stopljenim maslom in parmezanom,potem v pecico.Otroci imajo radi posute s sladkorjem(namesto sira).V Reziji delajo s polento in sirom cudovite jedi.Se vroco kuhano polento vedno prelijejo z maslom,vcasih skoraj prezganim.Maslu se sicer izogibam,toda s polento je super.Tudi kisla smetana ali skuta prija.
To so vse primorske jedi;nona Karolina bo potrdila.
Lep dan (pri nas zelo vroce) vsem Babi

Hvala vam vsem
Alenka

Koruzno moko za kruh navadno mi poparimo !

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close