kosilo za sabo-help pliiiz
Živjo,
ker si tako lepo pomagate med sabo, vas lepo prosim, če imate še kak nasvet zame.
Položaj je sledeč: moj skoraj osemletni sin je ta mesec po dveh letih preklanja za lep konec šole odjavljen od kosila. Zelo je srečen in jaz z njim, imam pa manjši problem, ker ne vem, kaj naj mu dam vsak dan za sabo.
Drugače je kar ješč (vsaj količinsko) otrok, ne mara pa npr. krompirja (niti pomfrija), skutnih jedi, sadnih sladic, mehkega sadja (rajši ima ne- ali komaj zrelo), kuhanega korenja (ga itak ne sme, ker je zelo nagnjen k zaprtju), cvetače…in zato težave s šolskim kosilom, ki je drugače menda dobro.
Rad ima različne solate (poje neverjetne količine), tudi kislo zelje, papriko, testenine, riž, veliko vrst stročnic (le stročjega fižola ne), sadje, ki hrusta (npr. te trde breskve brez okusa, ki se zdaj dobijo, je težko čakal že od zime).
Malica mora ostati sveža kake 4 ure (od doma do kosila), se pravi da razne salame odpadejo (najbrž bi itak), solate z majonezo tudi, mogoče bi bila v redu kakšna z jogurtom…
Ta teden je npr. jedel polnozrnat riž z grahom in koruzo, en dan čičerikine polpete (recept sem našla tukaj na tem netu, najlepša hvala), tunino iz konzerve, danes pa polnozrnato žemljo z medom. Pa še kakšen sadež dobi za povrh in vodo z ožeto limono.
Lepo prosim, če mi kakšna ljuba dušica da kak nasvet, še najboljši bi bil tak izlastnih izkušenj. Njegovi sošolci (vsaj tistimi, s katerimi se druži), pravi, da nosijo v glavnem sendviče s salamo in napolitanke, tako da si z njihovimi idejami ne morem kaj dosti pomagati.
Joj, kok sem bla dolga!
lep dan in dobro kosilo vam želim, meni se pa cedijo sline po cenejših lubenicah, ker teh zdaj še “ne zmorem” 😉
margo
mogoče makaronova solata, moja kombinacija je taka:
koruza, kumarice, paprika in sir – zadnje tri sestavine zrežem na manjše koščke, vse premešam, dodam jogurt in kislo smetano, mogoče kakšno začimbo, npr. origano in zmešam skupaj s že prej kuhanimi in ohlajenimi testeninami – npr. polžki.
Lep pozdrav, Tina
Ojla!
Skopirala sem post ki sem ga že napisala na temo kaj za vegetarjance. Naj ti povem da so taki polpeti tudi mrzli dobri. Lahko jih kombiniraš s kako sočno svežo zelenjavo, meni pa zelo paše, če jih namažem z zenfom in dam na kruh. Upam, da sm kaj pomagala!
Meni so svetovno dobri polpeti iz bučk in kosmičev. Sliši se čudno, toda od kar je mami to prvič naredila mi je full dobro! Gre pa nekako takole:
bučke naribaš, malo posoliš da spustijo vodo. Prepražiš čebulo (veliko čebule), ne preveč, da malo postekleni. Vse skupaj zmešaš, dodaš vegeto, peteršilj in kosmiče. Aja, pa še kak jajček, da zadevo mal skupaj drži. Masa naj nekaj časa stoji, da se kosmiči napijejo. Ponavadi se pojavi še voda, omaka in jo enostavno odlijem.
Ponev (teflon) dobro segreješ in kar z žlico dam maso gor in oblikujem polpet. Ko se na eni strani popeče, ga z lahkoto obrnemo. Sam da niso preveč veliki. Lahko delate bolj tanke ali pa bolj debele. Kakor vam paše. Polpeti so pečeni v 10 minutah.
V službi imam enega vegetarjanca in mu je zadeva zlo všeč. Lahko kombinirate tudi z drugimi živili (malancani ali kaj podobnega). Sem jih pekla tudi že na pikniku in so bili vsi zadovoljni.
Všeč so mi, ker maso lahko pripravite že prej in je hitro pečeno in še lahka hrana je to. Ravno jutri za kosilo jih bom imela. Me že čakajo v hladilniko. Mjami! Pa dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.