zelenjavni zrezki
Tile sicer niso iz sveže zelenjave, so pa zato zeloooo dobri:
Količine za 4 osebe:
30 dag čičerike čez noč namočiš. Kuhaj v ekonomu 20 minut ali navadno približno uro in pol.
V multipraktiku zmelješ čičeriko z nekaj žlicami vode od kuhanja v gladko kašo.
Dodaš eno stepeno jajce in tri žlice moke z noževo konico pecilnega praška. Soliš in popraš. V ponvi na olivnem olju prepražiš sesekljano čebulo, da zarumeni, dodaš česen in žličko kumine in dva lističa svežega nasekljanega žajblja. Pražiš še nekaj sekund, da česen zadiši. Mešanico streseš v maso, dodaš nasekljan peteršilj in sestavine dobro premešaš. Oblikuješ majhne polpetke, jih povaljaš v moki in ocvreš. Zraven pa paše kakšna velika skleda solate, pa je za kosilo čez glavo dovolj.
LP, Irena
Hej,melancane operes,osusis in narezes na kolobarje, te pa na kocke,posolis in pustis,da spustijo grenko tekocino.Z dlanjo malo ozames in vrzes na olivno olje.
Mesas,da se lepo poprazijo,dodas sesekljan petersilj in cesen,posolis in popopras.Pokrijes in na blagi toploti dusis,da se zmehcajo brez dodajanja vode.
Je kar kmalu.Ohladis in primesas vse ostalo za zrezke.Zemljice ne namoci premocno,da ne bo premehko.Jaz kocke zemljic raje poprazim prej na maslu,nato dodam malo mleka in ne pustim,da se ne napoje popolnoma.Melancane lahko prazis tudi na poru,kot sem prebrala en post.
Pri polnjenih malancanah polovicke olupim na prst debelo in dusim samo meso,ker potem polovicke nadevam.Ti bom poslala se naslov tega.
Upam,da sem bila dovolj jasna.
Danes sem zalostna.Mislila sem,da ne bom sodelovala,pa najdem tu malo sprostitve,da ne mislim na zalostne reci.
Lep dan Babi
Forum je zaprt za komentiranje.