Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika bucke v rizoti-rabim navdih

bucke v rizoti-rabim navdih

Zivjo, punce (pa tudi, seveda, fantje)!

Nekaj casa se nisem oglasila, nas mali desetmesecnik dobiva zobke in temu primerno ponoci ne spimo, podnevi smo pa crknjeni, haha!

No, ampak zeljo po kuhanju imam pa seveda se vedno, in zato vas sprasujem tole:
zadnjic ste mi super svetovale, kako naj napravim bucke v omaki, zdaj pa potrebujem recept za bucke v rizoti.

Naj preprosto napravim omako iz buck in na koncu primesam riz ali pa pbstajajo se boljse, slajse variante?

Hvala vam ze vnaprej!
Vesna

Jaz delam tako, da na olivnem olju, na katerem je že zadišal česen, na hitro popečem na koščke narezane bučke, dodam riž, pomešam, solim, dodam vodo in kuham.

Pomembno je, da vode daš znatno manj kot ra sam riž, ker so bučke zelo vodene. Lahko na začetku dodaš tudi čebulo, samo jaz sedaj, ko kuham tudi za malčka, čebule ne dam. sama uporabljam sol z dodanimi zelišči, ki se mi zdi, da da hrani zelo fin okus.

Glede neprespanosti pa te čisto razumem, ker sem na istem. Tudi moj skoraj 10 mesečnik se je danes ponoči zbujal vsake pol ure, ampak ni videti, da bi bili na vidiku zobje. Zdaj sem že popila kavo in sem malo pri sebi.

Lp
Lena

lahko bi jih pripravila takole kot jaz naredim đuveč po moje (nikjer nisem zasledila recepta oz. ga ravno nisem iskala in nastalo je to) posebaj daj kuhat riž, s malo masla in soljo, v drugi ponvi popraži čebulo nato dodaj še česen, narezane paprike, malce praži minuto ali dve, dodaj 1 pločevinko pelatija ali 4 paradižnike narezane na koščke, dodaj jušno kocko, lovorjev list, žlico kisa ali limon.soka, poper, majeron in origano, to tenstaj še nekaj minut, dodaj na koščke ali kocke narezane bučke in skuhan riž, pomešaj, in kuhaj še cca. 3 minute. dober tek pa Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close