Najdi forum

Preliv

Zanima me kak zanimiv recept za preliv za testenine, ki ni baziran na paradizniku in je brez mesni. Jaz sem ze cisto brez idej. Ce ima kdo kak pameten predlog, bi prosila zanj :))))

Lep soncen dan zelim vsem dobrim kuharjem :)))
(se pravi vsem hehehe)

LP Teja

Ni ravno tipična omaka, je pa zelo dobra zadeva.

Na olivnem olju prepražiš rdečo papriko, narezane bučke. Dodaš nasekljan česen, začinko (če je nimaš pa sol in poper). Ko to popečeš, primešaš k temu kuhane testenine (sverdčki, polžki). Vse skupaj posuješ s parmezanom in je odličen obrok končan. Zraven pa sodi še skleda solate.

Pa veliko kuharske domišljije ti želim, Andreja.

Evo, moj odgovor pri postu o rukoli, ampak pase tudi k tvojemu vprasanju:

gorgonzolo stopiš v malo mleka, soliš po okusu (pazi, ker je že gorgonzola slana), popraš,preliješ čez testenine, čez vse pa potreseš popražene pinjole.njami

Ne pozabi kdaj narediti poprazene jajcevce s petersiljem in cesnom.
Tudi gobice,malo gojenih in malo suhih jurckov.Kaj pa testenine karbonara brez pancete? Skuta,razmesana z res malo vode od testenin,malo kisle ali sladke smetane,petersilj(ali drobnjak),malo nasekljanih oliv in vse zmesas in premesas z vrocimi testeninami. Brokoli,zduseni na olivnem olju z zacimbami,petersiljem in cesnom. Ali jeste omako iz morskih sadezev?-ali je to zate tudi meso.
Lep dan babi

Uf babi, mi ze kar kruli v zelodcku. Vsem se zahvaljujem za super ideje.

Za babi: jem vse, tudi mesek, ki ga obozujem … poksusam pa svoj jedilnik naredit bolj pester. Paradiznik pa mi zau skoduje … zdravstveni razlogi – za znoret, pa tok ga obozujem.

LP Teja

PS Se enkrat vsem hvala.

Teja,hej! Enkrat v marcu ali aprilu,ne vem tocno( in tudi linka se ne obvladam,drugace bi ti poslala), sem napisala nekaj omak za testenine,med drugimi tudi z morskimi sadezi-brez paradiznika.
Mislim,da je bilo nekako tako” Omake za testenine za Vesno.”Mogoce se se kdo spomni in ti poslje po linku. Pozdrav babi

Nasla sem babi. Odlicni recepti. Mljask.

Hvala za dobre recepte.

LP Teja

Pozabila,rumene in rdece velike paprike poprazene s cebulo,pa korencek…Tudi o tem sem pisala nekje .V bistvu gre za zelenjavo,ki jo prazis vsako posebej…in potem das skupaj.
Mogoce se kdo spomni.Pisala sem o peperonati(zate odpade zaradi paradiznika) in zelenjavni omaki a part.Sem iskala,pa ne najdem vec.Prav imam,kaj pa toliko pisem,bi rekel moj moz! babi

hehehe
babi ti si faca :)))

LP Teja

Seveda sem post tezko nasla,ker je pod “Krema za Vesno Babi 20.5.”
Omako sem napisala za Modro ,16.5.
Vidis,kako to gre;od kreme za torto prijadras do zelenjave.
Lep pozdrav babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close