Palačinke s špinačo
Večkrat delam sirove palačinke oz. palačinke polnjene s skuto, ki jih v celoti pripravim zvečer, drugi dan pa polijem s mešanico jajc in kisle smetane in gratiniram v pečici ter so kot sveže. Delala sem že tudi slane palačinke z nadevom iz špinače, ki jih polijem z bešamelom in posipam s sirom in enako kot sladke gratiniram. Mislite, da jih lahko naredim (glede na to, da gre za nadev iz špinače) na enak način, torej, da si vse pripravim zvečer, drugi dan pa jih dam samo v pečico??? Zelo rada bi jih namreč naredila za neko posebno priložnost, pa ta dan ne bom imela časa dosti kuhati in bi mi vnaprejšnja priprava zelo pomagala. Kaj menite?
Lina,hej!
Svetovala bi ti,da naredis vse,palacinke,besamel,dan prej.Priprava spinace ne vzame veliko casa in jo naredis tik preden das v pecico.Tudi sama sirove palacinke naredim ze vse zvecer,drugi dan v pacico.Pri spinacnih se pa drzim pravila ,naj se ne bi pobrevala.Sicer pa ne vem,ce to se drzi.
Lep dan babi
Da,prav tako.Nadev zavijes kar v mrzle palacinke.Besamel pa se bo verjetno malo zgostil cez noc,zato mu bos dodala se malo mleka ali smetane,kar pac uporabljas in malo razmesala na topli plosci.Sicer pa v casu,ko naredis spinacni nadev , je tudi besamel narejen. Najvec casa porabis za peko palacink.
Ravno razmisljam.Zamrznjene spinacne palacinke,ki jih prodajajo ze narejene….saj je to tudi pogrevanje. Vcasih je clovek prav v zadregi.
Da ne pozabim,palacinke zavij vse v rolo in v alufolijo za cez noc,tako se ne bodo izsusile. Lep pozdrav babi
Babi, najlepša hvala, sem pa tudi jaz razmišljala tako kot ti. Recimo, za nadev jaz špinačo pokuham, potem sesekljam, nakar jo itak moram malo ohladiti, ker potem v nadev dodam skuto, malo kisle smetane in eno jajce(tak recept uporabljam in je nam v redu). Potem nadevam palačinke. Mar ni to spet pogrevanje? Palačinke bom vsekakor spekla danes, glede špinače pa se še ne morem odločiti. Morda jih pa napolnim kar z mesom, ha,ha….pa bo zadeva rešena.
Pri nas kuhamo blitvo, špinačo, ohrovt, šparglje, cikorijo in še marsikaj.
Višek, ki se ne poje prvi dan, dam v hladilnik in drugi dan pogrejemo, najraje na olivnem olju in česnu ali pa se poje na solato (kis,olje, sol, poper).
Tako je delala tudi naša nona in moja mama, pa tudi jaz.
Torej se lahko zelenjava, tudi špinača, pogreva.
Pozdrav
Pozdravljene.Pri kosilu sem se spomnila,da sem pozabila povedati,da imam raje blitvo kot spinaco in tudi palacinke polnim najveckrat z blitvo.Zanimivo,da pri nobeni zelenjavi nisem pomislila,da je ne bi smela jesti se naslednji dan,pogreto ali mrzlo.
To s spinaco pa je plod nekega clanka,ki ga je ze mami brala,da se pri postani spinaci razvijajo neke skodljive snovi(ne vem,katere) in to mi je ostalo.
Pri palacinkah ali strukljih,ki jih tudi zamrznem,pa na to nikoli ne pomislim.
No,pa si ti Primorka ze vse lepo napisala.
Lep pozdrav in lep dan babi
Samo da povem, da je vse odlično uspelo, napravila sem pa tako: palačinke sem spekla zvečer, jih zvila in prekrila s folijo. Zjutraj sem skuhala špinačo in jo sesekljala. Ko smo se zvečer vrnili domov, sem nadev skončala (dodala skuto, jajce…. skratka vse, kot običajno), napolnila palačinke, pripravila svež bešamel, prelila in že je bil pekač v pečici. Tako vse skupaj ni bilo preveč naporno, dobro pa enako!
Forum je zaprt za komentiranje.