Najdi forum

Mikrovalovka

Pozdravljene, gospodinje!

Pred nekaj meseci sem kupila mikrovalovno pečico in sicer z namenom pogrevanja hrane in eventuelnega odtaljevanja, toda žal sem bila razočarana, kajti meso ali zelenjava, katero sem želela odtajati, se je v pečici napol skuhalo in to mi prav nič ne ugaja. Pregreta, že kuhana hrana pa ima tako čuden okus, da se tega enostavno ne poslužujemo. Skuhati karkoli v pečici pa sploh še nisem poskusila.

Lepo vas prosim, napišite mi, kako ve uporabljate mikrovalovko, saj bi mi glede na zaposlenost in lačna usta, ki me doma čakajo (vključno s psom) ali pa prihajajo vsak ob svoji uri, še kako prav prišlo v čim krajšem času čim bolje pripraviti kosilo ali večerjo.

Hvala lepa za odgovore!

Ne vem, no… Pri botri sem vsak dan dobila v mikrovalovni pečici pogreto kosilo (ker sem prihajala bolj pozno domov), pa moram reči, da ni imela nobenega čudnega okusa (omake so bile bolj goste, to pa je tudi vse). Morda pa nimate kaj prav nastavljeno oz. grejete predolgo ali pa je morda kaj z mikrovalovno narobe?

Pozdravljena gospodinja!

Ne vem kakšno pečico imaš, zato ne vem , če ti bom kaj dosti pomagala.Jaz v njej, kadar se mi mudi delam praktično skoraj vse. Za odtaljevanje imam avtomatske funkcije, za različne vrste mesa, zelenjave, kruha,.. tako da stvar samo stehtam in nastavim težo in čas, pa ni problema. Tako talim vse vrste mesa, kruh, sadje,….pa je čisto OK. Za kuhanje pa imam funkcijo za samodejno vretje, tam pa kuham večinoma riž, krompir, zelenjavo,…. Tam pa spet nastavim samo čas, in to je to. Npr., krompir v kosih za 4 osebe naj vre 15 minut, riž 6 minut, vendar ga na sredini premešaš. Na funkciji krisp, pa se rižev narastek speče v 12 minutah, krvavice 14 min., faširani zrezki 15 min, piščančja bedra(4 kom.) 15 min, makovke 7 min., domača pizza 8 min, biskvit 8 min., … Vse je v količinah pribl., za 4 osebe. Hrenovka en par, mikrovalovi moč 750 W, 40 sekund. Ne vem, če sem ti sploh kaj pomagala, ker ne vem kakšno pečico imaš. Pri nas v glavnem nonstop laufa, ker se vedno nekaj mudi. LP

Tale vaš mikrič pa vredu izgleda.
Ali nam lahko zaupate kdo je proizvajalec in kateri model je.
Pri nas bomo v kratkem kupovali novo (je nekaj počena), čeprav smo s tastaro tudi zelo zadovoljni, saj je malo večja in je hkrati tudi pečica, tako da “normalne” pečice sploh nimamo.
LP vsem

Draga Evita,

po pravici povedano se sploh še nisem poglabljala v to mojo mikro… Sedaj, ko sem od tebe zvedela, kaj vse pripravljaš v pečici, pa se bom tudi sama potrudila.

Moja mikrovalovka je znamke Orion, ima digitalne “komande” in razno razne funkcije, menda se da celo zjutraj, predno greš v službo, nastaviti čas, kdaj naj začne kuhati in podobno. Veš, jaz sem še tista bolj klasična gospodinja, ki v glavnem uporablja štedilnik in sveže sestavine iz trgovine in trga. Si pa močno želim čim manj časa porabiti za pripravljanje obrokov, saj vidim, da je v življenju še vse kaj drugega kot pa le teči po službi v trgovino in potem domov hojla za “šporget”. Tvoje pomoči ter nasvetov in pa seveda pomoči drugih forumovk sem in bom zelo vesela. Najlepša hvala, drage moje pametne in moderne gospodinje!

Ja to je to, očitno imava enako mikrovolavko.
Ja včasih se res zgodi, če ne nastavis normalnega časa, da se nekaj oddtaja in skoraj že speče, nekatero hrano je tudi bolje pokriti, malo po eksperimentiraj in bos videla ce bo kaj bolje.

sicer nisem gospodinja, pa saj je vseeno……na pečici imaš sigurno gumb za odtajevanje in seveda predviden čas moraš vedeti….ni vseeno koliko je težak kos mesa, ali kaj drugega, to moraš vedeti….predvsem pa preberi navodila……

whirpool AT 316, res super zadeva, zelo preprosta za uporabo. Je pa tako, da vaja dela mojstra. Jaz sem prvi mesec imela zraven kuli in papir, in sem si vse zapisovala, dodajala popravke,….Prvo, kot prvo, pa je pomembno, da pozorno prebereš navodila, kajti vsaka pečica ima svoje finte. Če te kaj izrecno zanima, pa vprašaj, pa bom drugič več napisala. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close