Najdi forum

strojček

Zanima me ali katera od vas uporablja za kvašeno testo strojček. Mama ima namen kupiti BOSCH strojček za mešanje in gnetenje. Ali ima katera tak strojček in izkušnje ali se to splača ali ne. Hvala za koristne informacije.

Pozdravljena!

Jaz sem lani kupila Bosch 7000 in sem z njim izredno zadovoljna. V njem gnetem vse vrste testa: za kruh, potico, krofe, rezance,štruklje, zavitke, svaljke,……Super je tudi za razne biskvite, kreme, ribano kašo,….. Sedaj sem si dokupila, še nekaj priključkov, mesoreznico. Z njo sem tud zadovoljna. Zraven sem vzela tudi nastavke za testenine, tako da sedaj makarone, špagete,…. izdelujem sama. Tako veš kaj ješ. Imam tudi priključek za izdelavo sladoleda, vendar ga še nisem osvojila. Probala sem sladoled iz vrečke, pa mi ni uspel, tako da moram pogruntat en dober recept.Bil je pa npr, ok sladoled, ko sem noter dala kar smetanov jogurt.Mikser je tud OK. Naročene, pa imam še ostale. Skratka, ta aparat je vreden tega denarja, kolikor stane. Ga ne menjam za nobenga drugega. Mislim pa , da ga ženske premalo poznajo. Npr. v njem lahko obdeluješ do 5 kg skupnih količin. Če bi rada še kakšno info. pa kar vprašaj. LP

Se opravičujem, prej sem napisala pomanjkljivo, aparatu se reče MUM 7000. LP

Še nekaj bi te rada vprašala. Koliko je močan tvoj strojček.Trenutno ima Merkur v akciji BOSCH MUM 4625 moč 550 W. Ali se ti zdi dovolj močan ali bi moral biti za kvašeno testo močnejši, recimo za 1 kg moke. Hvala.

težkega testa kot je kvašeno , ali za rezance na tem stroje ne smeš delati iz 1 kg moke, ker bodo zobčeniki odpovedali…..so namreč plastični….priporočam izdelavo težkega testa največ iz 600 g moke…..

Pozdravljena!

Delno ti je odgovoril že Jože. Moj stroj ima motor moči 700 W. Predvideno je za delo 2,5 kg moke z dodatki, vendar ga jaz malo šparam tako, da za kruh dam 1,5 kg moke, za rezance pa ne več kot 1 kg moke. Pri stroju pa ni vse odvisno od moči motorja, vendar še od načina izdelave zobnikov. Men je serviser vse razlagal in mi pokazal, vendar ti tega ne znam opisat. Povedal pa mi je, da je ta moj veliko boljši, kot pa MUM 4000. Je pa res v ceni velika razlika, ta npr. stane okrog 55 tisoč tolarjev samo osnovna komponenta, to je aparat s skledo za mesit. Ostali priključki, pa so potem še posebej. Odvisno je, koliko pečete, koliko družinskih članov je, itd…. Pri men je v uporabi skoraj vsak dan in še enkrat povem, da mi do sedaj še ni bilo žal denarja, ki sem ga dala za aparat. Pa ne delam nobene reklame, ampak sem nad njim preprosto navdušena. Mogoče obstaja še kakšen boljši, pa se bo še kdo oglasil. LP
P.S. Pozdravljen Jože, po dolgem času.. LP

Pozdravljena Evita (Peron)….;-))……..katere znamke aparat imaš….imej se lepo

Sporočam, da smo strojček kupili in da smo v njem spekli velikonočno potičko. Potička je bila dobra (jo je že zmanjkalo), mama pa je s strojčkom zadovoljna.
Lep pozdrav obema in veliko dobrih izdelkov vama želim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close