Najdi forum

rdeča barva

Prosim svetujte mi, kako naj torto obarvam rdeče oziroma smetano?

Hvala za vse nasvete

Kira

Z barvilom za živila.

A misliš s tistimi majhnimi aromami v malih stekleničkah?

baje da se obarva bolj na roza…

hvala salome, lep vikend

Dobiš prav barve za živila v tubicah. Ponavadi so 4 v paketu. Pa da ne boš zamenjala s tistimi, ki so za kaj napisat na torto – to je nekaj drugega. Tisto v stekleničkah pa je ekstrat, če se ne motim, bolj za okus.

Tista aroma v steklenički se definitivno obarva na roza. Podobno se ti bodo obarvale skoraj vse kupljene barve – razen morda barv v prahu, ki pa jih pri nas (menda) na zalost ne dobis (dobis pa jo npr. v Avstriji).

Pomagačka,

kje pa kupim te barve v tubi, jih dobim v Sparu??

drugače so mi pa svetovali, da lahko na koncu ročno v smetano vmešam rdečo barvo za pirhe barvat ??? ne vem no, saj strupena ni, ampak…

Ja, dobiš jih v Interšparu, Mercatorju, Leclercu. Sicer jih nimajo vedno, sama sem jih kakšen mesec nazaj dobila v Mercatorju.

prah pa dobiš v Črnučah, kjer je ena trgovina, kjer imajo stvari za peko, ampak samo v večjih količinah, tisti prah je nekaj čez 2.000 sit ampak je za enega preveč

pomagačka hvala, grem danes v Spar

lp

Jaz sem s to barvo iz tube barvala torto, pa je vseeno malo potegnilo na roza, a ni panike vsi so bili navdušeni nad našo pikapoko
branka

Rdečo okrasno barvo dobiš, če skuhaš žele. Na vodi višnjevega kompota skuhaj vanilijev pudind. Boljše je, da daš malo manj kot 0,5 l kompota, da bo bolj tekoče. Tako dobiš zelo dober rdeč žele. Z njim lahko prmažeš torto in bo lepe rdeče barve. Nikoli pa je še nisem mešala z smetano tako, da ne vem kako bi se to obneslo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close