lososovi zrezki
Vladica! Kot je napisala Nina, je losos pečen zelo hitro. Ti lahko zvečer v pekač naložiš lososove zrezke, jih začiniš (namečeš gor kar ti paše) in daš v hladilnik. Ko pride mož domov, prižge pečico in ko je dovolj vroča, da zrezke v pečico in peče določen čas. Če ima mož še tako dve “levi” roki, bo znal to naredit.
Ko smo že pri lososovih zrezkih, predlagam naslednji recept:
V pekač nadevamo začinjene lososove zrezke, jih pokapljamo z olivnim oljem. Posebej na maslu prepražimo en por, narezan na kolobarje, začinimo in mu na koncu primešamo malo kisle smetane. Na zrezke naložimo žlico pora, navrh še žlico smetane in spečemo (ne več kot 15-20.minut).Jedi sicer ni mogoče pripraviti prejšnji dan, je pa vseeno hitro gotova in zelo okusna, saj se okus pora ribam zelo prilega.
Davno sem na kulinaričnem forumu naletela na recept, kako pripraviti lososov zrezek v foliji, ki ga jaz pripravljam približno takole:
Lososov zrezek položimo na folijo, posolimo, položimo nanj rezino čebule, rezino paradižnika, rezino limone, vejico peteršilja, na vrh damo kos masla, folijo zapremo in spečemo v pekaču-ne več kot 20 minut. Losos se tako navzame čudovitih arom!!!!
Vladica, mogoče ni to, kar ste hoteli vedeti, vendar upam, da boste recepte kdaj vseeno sprobali-seveda tudi drugi!!!!!
Forum je zaprt za komentiranje.