Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika lososovi zrezki

lososovi zrezki

Kosila kuham prejšnji dan. Imate kakšno idejo, kako bi se pripravilo lososove zrezke, da bi bili naslednji dan še fini? Kako jih delate? Na kulinariki nisem dobila nič uporabnega.
Hvala

Zakaj bi jih pripravila en dan vnaprej? Losos je v pečici pečen v 10ih minutah.

Zato, ker pridem zadnja iz službe – najprej pride desetletnik, potem hči in malo pred menoj možiček. Če bi bil obraten vrstni red, ne rečem, a desetletniku ponavadi pripravim, da samo pogreje, ne pa kuha in cmari.
So pa tudi izjeme, a ne preveč.

Vladica! Kot je napisala Nina, je losos pečen zelo hitro. Ti lahko zvečer v pekač naložiš lososove zrezke, jih začiniš (namečeš gor kar ti paše) in daš v hladilnik. Ko pride mož domov, prižge pečico in ko je dovolj vroča, da zrezke v pečico in peče določen čas. Če ima mož še tako dve “levi” roki, bo znal to naredit.

Ko smo že pri lososovih zrezkih, predlagam naslednji recept:

V pekač nadevamo začinjene lososove zrezke, jih pokapljamo z olivnim oljem. Posebej na maslu prepražimo en por, narezan na kolobarje, začinimo in mu na koncu primešamo malo kisle smetane. Na zrezke naložimo žlico pora, navrh še žlico smetane in spečemo (ne več kot 15-20.minut).Jedi sicer ni mogoče pripraviti prejšnji dan, je pa vseeno hitro gotova in zelo okusna, saj se okus pora ribam zelo prilega.

Davno sem na kulinaričnem forumu naletela na recept, kako pripraviti lososov zrezek v foliji, ki ga jaz pripravljam približno takole:
Lososov zrezek položimo na folijo, posolimo, položimo nanj rezino čebule, rezino paradižnika, rezino limone, vejico peteršilja, na vrh damo kos masla, folijo zapremo in spečemo v pekaču-ne več kot 20 minut. Losos se tako navzame čudovitih arom!!!!

Vladica, mogoče ni to, kar ste hoteli vedeti, vendar upam, da boste recepte kdaj vseeno sprobali-seveda tudi drugi!!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close