Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Recept za ingverjev napitek

Recept za ingverjev napitek

Se vedno cakam na tvoj recept,saj bo kmalu pomlad in nas bosta dajali utrujenost in zeja.Naj te soncni zarki cimprej zbudijo in poslji ze vendar obljubljeni recept,saj ga nestrpno cakam. Lp Radovednica

joj oprosti čisto sm pozabla jutri pa res dobiš- morda že danes zvečer če se mi bo dalo surfat.
lp sm že zbujena

Malo pobrskaj po kulinariki. Sigurno ga boš kje zasledila.

evo mene se oproščam za zamudo.
recept:
sestavine :
15 dag ingverja
4-6 žlic rjavega sladkorja
2-3 limone
1l radenske ali kake druge pijače
sveža meta

Ingver naribaj na ribežen za jabolka , ga daj v skledo skupaj z sokom ki ga spusti in potresi z sladkorjem. Dodaj lupino limone, ki jo olupiš kar z nožem za krompir.Vse skupaj dobro pretolči( tolkalo od možnarja, valer za testo,..) Stisni sok limone in dodaj, tudi vse gosto le peške odstrani. Pusti, da se vse skupaj prepoji- 15 min in dodaj radensko . Za konec par vejic sveže mete in naj počiva 10 min.
Vse skupaj na grobo precediš- na roko in dodaj ogromno ledu.
Po želji dodajaš sladkor ali limone in tekočino.
Odlično gre zraven metin liker, če nimaš svže mete.
Poleti pa je sveža obvezna- pa nazdravje
lpp.s. sporoči kako se ti zdi

Najlepsa hvala! Se danes popoldne bom to naredila.Metine liste imam zamrznjene.Mislim,da bo slo.Prepricana sem,da je dobro.Bom povedala,kako mi je uspelo in kaj bodo gostje rekli.Danes bom tudi spekla Cantuce. To je pecivo,ki ga je omenil Bergant na Marijovem avtoportretu.
Ce vas zanima recept,evo ga.Sicer se v Italiji dobijo ze narejeni.Ker imamo domace mandeljne,,jih pecem sama.Podobno domacemu prijatelju.Krasno s cajem,kavo in drugo pijaco.
Cantuci (okolica Firenc) : 175 gr mandeljnov,ki jih poparis , olupis in v pecici osusis,oziroma malo popeces( svetlo oker),90 gr masla,175 sladkorja,vanilij sladkor,2 jajci,,250 gr moke in polovicke mandeljnov.

Postopek: Z rocnim mesalnikom mesas maslo in sladkor z vanilin sl.,da se lepo speni,dodas jajci,spet mesas z mesalnikom,moko vmesas s kuhalnico;tej masi dodas mandeljne.Naredis 2 strucki in ju das na peki papir v pekac.Pecico ogrej na 190 in peci 20 minut. Se tople razrezi na rezine in jih polozi nazaj v pekac in peci pri 150 se kaksnih 10 do 15minutk.Ne smejo se zazgati.Ko so ohlajeni,,jih zapri v skatlo,ohranijo se dolgo,ce jih prej ne pojeste in dober tek.
Hvala pa lep jutrisnji praznik Radovednica

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close