Misli
Naj vam “ponudim” še moj müsli:
Za nekaj dni si namešam müsli iz ovsebih kosmičev,malo pivsekga kvasa, malo mletega neoluščenega prosa nekaj rozin in mletim cimetom, ki da vsemu dober okus in uničuje bakterije .
Laneno seme je treba zmleti, ker sicer ne izkoristimo vsebovano maščobo. Mletega hranim v hladilniku, da se ne pokvari.
Celo laneno seme se v prebavnem traktu prevleče s sluzjo in se
celo izloči z iztrebljanjem, koristi samo pri zaprtju.
Na porcijo müslija dam dve žlički mešanice in eno žličko mletega lanenega semena, malo na male lističe narezanega jabolka, nekaj orehovih jedrc in malo sadnega sirupa. Ni tako zamudno, kakor je videti, če je vse pripravljeno, se hitro zmeče. skupaj.
Nekje je bilo napisano, da mleko naredi ovsene kosmiče težko prebavljive, nekaj časa sem zato namočila mešaniso z vodo, zdaj
pa jo namočim v kefir.
Pa dober tek.
Forum je zaprt za komentiranje.