Misisipijsko blato
Recept sem sicer našla na teh straneh, je pa iz velike družinske kuharske knjige.
Pita iz misisipskega blata – uradni naziv iz velike družinske kuharske knjige
KRHKO TESTO: (za model 25cm)
250g moke, 125g masla, 2-3 žlice hladne vode
Moko damo v skledo in dodamo na koščke narezano maslo, s konicami prstov ga gnetemo da dobimo zmes podobno drobtinam. Dodamo hladno vodo da zgnetemo mehko in voljno testo. Testo zavijemo v folijo in ga damo za 30min v hladilnik. Ko ga razvaljamo z njim obložimo model.
Pečemo ga pri 200 stopinjah ) obteženega) 10 minut nato folijo odstranimo in pečemo še 5min.
FILA
200g jedilne čokolade, 125g masla, 2 žlici kave, 3 jajca, 150ml smetane za kavo, 175g rjavega sladkorja
Čokolado, maslo in kavo počasi segrevamo, da postane masa tekoča, občasno pomešamo, ko je stopljena jo odstavimo in počakamo da se malo shladi. Posebej zmešamo jajca, nato jim dodamo še smetano in sladkor in na koncu vse skupaj primešamo čokoladi.
Filo prelijemo čez testo in v pečici pečemo še cca 30min pri temperaturi 190 stopinj.
Ko je ohlajena jo po okusu okrasimo s kupčki stepene smetane.
Forum je zaprt za komentiranje.