kruh
Jaz naredim takole:
v posodo dam najprej 3,7 dcl vode, 1,5 žličke soli, 2-3 jedilne žlice olja, 60 dag moke (za bel kruh 1/3 ostre, ostalo mehko, ali pa po 1/3 bele, 1/3 mike za domač kruh, 1/3 moke iz celega pšeničnega zrna), 15 g kvasa in žličko sladkorja. Kasneje dodam še semena (laneno, mak, sezam, sončnice…) Pečem na hitrem programu, v primeru časovne zakasnitve ali dolgega programa pazi, da v začetku voda ne pride v stik s kvasom (V tem primeru je bolje uporabiti suhi kvas, pri hitem pa navadnega.
Lp in dober kruh želim.
Jaz sem se zverzirala in stavri noter zmečem kar na pamet. Po potrebi med mešanjem popravljam. (Zato sedajle ne vem na pamet nobenega recepta). Sicer pa so pri aparatu ponavdi zraven tudi recepti. Malo pobrskaj po priloženih papirčkih.Če ne najdeš sporoči, ali pe še bolje, od prodajalca zahtevaj omenjena navodila.
Aja, da ne pozabim, kakšen aparat pa imaš?
Arja
Ah, če te zanimajo samo “dodatki” ne splošni recepti, naj ti namignem, da jaz zelo rada dodajam jogurt ali pa, kar je še boljše – kislo smetano. Dam cca 1/2 smetane na 30-40 dag moke. Seveda zraven paše še voda, kvas…. Če dodajam jogurt, dodam kar celega.
Ah, ja, pa še ena specialiteta, ki pri nas “v luftu” izgine. Olivi kruh. Med običajno mešanico za kruh dodam kar zajetno količino sesekljanih oliv. Mnjam! Ali pa sesekljano in prepraženo čebulo… Poskusi!
Dober tek!
Arja
Forum je zaprt za komentiranje.