Najdi forum

Pred kratkim sem kupil aparat za peko kruha,takšen v katerega daš vse sestavine,pa vse sam naredi.Ima kdo kakšen recept,nasvet za dober kruh in izkušnje s takšnim aparatom. Hvala vnaprej.

Bojan, jaz ti ne bom odgovorila na tvoje vpršanje, zanima pa me ali ta aparat kruh tudi speče, namreč v neki reviji sem zasledila, da obstajajo taki aparati, ki ti ga zmesijo in obenem spečejo…in kakšne znamke imaš. Hvala E.

na tem forumu je bilo o tem že kar nekaj napisanega: malo pobrskajta za nazaj pred novim letom.
Eva, ja ta apart naredi vse – zamesi in tudi speče kruh.

Lep dan

jst sem vceri mami kupila za rojstni dan tak aparat in ji ponoči spekla kruh (prvič). Bil je dober, mogoče samo malo preveč sladek. Drugače je pa super aparat.

Jaz se opravičujem, ne najdem “stare” teme, me pa samo še to zanima, cena tega aparata? E

Pri fantu doma imajo tak aparat in zelo dobre izkušnje z njim. Lahko pečeš različne vrste kruha, ja pa tudi samo program za testo ( da npr. samo zgnete in vzhaja testo, ki ga vzameš ven in recimo iz njega narediš pizzo ). Cena je mislim da okoli 20000 SIT.

v iskalnik napiši “aparat za peko kruha” in spremeni čas iskanja na vse datume ne samo na zadnjih 30 dni. Upam, da ti bo uspelo, ker so res zanimivi pogovori.

Ne mlatite prazne slame,jaz prosim samo za recept(daj toliko gr. moke,toliko gr. kvasa in toliko dcl. vode in dodaj se…………….)HVALA

Jaz naredim takole:
v posodo dam najprej 3,7 dcl vode, 1,5 žličke soli, 2-3 jedilne žlice olja, 60 dag moke (za bel kruh 1/3 ostre, ostalo mehko, ali pa po 1/3 bele, 1/3 mike za domač kruh, 1/3 moke iz celega pšeničnega zrna), 15 g kvasa in žličko sladkorja. Kasneje dodam še semena (laneno, mak, sezam, sončnice…) Pečem na hitrem programu, v primeru časovne zakasnitve ali dolgega programa pazi, da v začetku voda ne pride v stik s kvasom (V tem primeru je bolje uporabiti suhi kvas, pri hitem pa navadnega.

Lp in dober kruh želim.

Jaz sem se zverzirala in stavri noter zmečem kar na pamet. Po potrebi med mešanjem popravljam. (Zato sedajle ne vem na pamet nobenega recepta). Sicer pa so pri aparatu ponavdi zraven tudi recepti. Malo pobrskaj po priloženih papirčkih.Če ne najdeš sporoči, ali pe še bolje, od prodajalca zahtevaj omenjena navodila.
Aja, da ne pozabim, kakšen aparat pa imaš?
Arja

Kupil sem Severin tipa se ne spomnim na pamet.Saj so recepti zraven,ampak so splošni.Vem pa,da vsak nekaj pogrunta in sproba,pa je zadeva boljša.Dosti je pekarn pa vse pečejo kruh iz moke,kvasa in vode in ?????????.
MALE TAJNE VELIKIH KUHARSKIH MOJSTROV.
Hvala za nasvet.

Ah, če te zanimajo samo “dodatki” ne splošni recepti, naj ti namignem, da jaz zelo rada dodajam jogurt ali pa, kar je še boljše – kislo smetano. Dam cca 1/2 smetane na 30-40 dag moke. Seveda zraven paše še voda, kvas…. Če dodajam jogurt, dodam kar celega.
Ah, ja, pa še ena specialiteta, ki pri nas “v luftu” izgine. Olivi kruh. Med običajno mešanico za kruh dodam kar zajetno količino sesekljanih oliv. Mnjam! Ali pa sesekljano in prepraženo čebulo… Poskusi!
Dober tek!
Arja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close