Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pečene banane

pečene banane

A mogoče kdo pozna kako se naredi testo za pečene banane. Večkrat jih jem v Kitajski restavraciji, vendar ne vem, kako se naredi TESTO. Nalepša hvala za odgovore.
LP

jst sem nekje zasledila, da je isto kot za palačinke. Mogoče je dobro, da ti testo malce stoji, drugače je pa isto kot za palačinke.

nika, pozabila si povedati, da mora biti tudi bolj gosto, drugače je pa tako kot si rekla – isto kot za palačinke ali še bolj natančno kot za carski praženec (brez rozin).

Mislim, da sem nekje slišala, da se naredi masa, v katero namakaš banane pred cvrtjem, iz radenske, jajc in moke (brez mleka!!!!).

Recept najdeš na http://www.enaplus.com.
Tempura moko lahko kupiš tudi v Sparu.

Ocvrta banana in ananas
Sestavine za 4 osebe:

2 banani
4 ananasovi obroči iz konzerve
10 žlic ananasovega soka iz konzerve
100 g tempura moke
1 žlica sladkorja
1 žlica medu
2 žlici limoninega soka
arašidovo olje

20 minut

PRIPRAVA:

Moko raztopimo v ananasovem soku, tako da nastane gosto tekoča omaka. Če je soka premalo, dolijemo nekaj vode.
Banani olupimo in razpolovimo po dolžini in nato še po širini.
Med zmešamo z limoninim sokom.
Segrejemo olje za cvrenje. Sadje povaljamo v masi in približno 2 minuti cvremo v vročem olju. Sadje poberemo z žičnato zajemalko in ga odložimo na papirnato brisačo, tako da vsrka vso odvečno maščobo.
Ocvrto sadje serviramo na krožnik in prelijemo z medom in limoninim sokom. Okrasimo lahko s sezamovimi semeni ali kokosovimi drobtinami

Jaz naredim ledeno testo, ki pa je skrivnost. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close