pečene banane
Recept najdeš na http://www.enaplus.com.
Tempura moko lahko kupiš tudi v Sparu.
Ocvrta banana in ananas
Sestavine za 4 osebe:
2 banani
4 ananasovi obroči iz konzerve
10 žlic ananasovega soka iz konzerve
100 g tempura moke
1 žlica sladkorja
1 žlica medu
2 žlici limoninega soka
arašidovo olje
20 minut
PRIPRAVA:
Moko raztopimo v ananasovem soku, tako da nastane gosto tekoča omaka. Če je soka premalo, dolijemo nekaj vode.
Banani olupimo in razpolovimo po dolžini in nato še po širini.
Med zmešamo z limoninim sokom.
Segrejemo olje za cvrenje. Sadje povaljamo v masi in približno 2 minuti cvremo v vročem olju. Sadje poberemo z žičnato zajemalko in ga odložimo na papirnato brisačo, tako da vsrka vso odvečno maščobo.
Ocvrto sadje serviramo na krožnik in prelijemo z medom in limoninim sokom. Okrasimo lahko s sezamovimi semeni ali kokosovimi drobtinami
Forum je zaprt za komentiranje.