Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Maslena trda krema

Maslena trda krema

Pozdravljeni!

Zelo lepo bi prosila za nasvet za izdelavo prave trde maslene bele mlečne kreme. Torej kreme, ki jo narediš iz mleka, margarine, sladkorja in ne vem česa še in jo najdemo v roladah, tortah…,skratka v biskvitnem pecivu. Ne maram namreč krem, ki so mehke in se vse skupaj sesede na kup in razleze. Rada bi naredila kremo, ki bo torto držala kompaktno skupaj.

Lepo prosim za kakšen recept!

Lara

Si že vse napisala edino si pozabila moko.Moko zakuhaš v posladkanem mleku,ko se ohladi dodaš margarino in to je to.Lahko dodaš limono, čokolado,rum ali zadevo po tvojem okusu.Razmerje mleko,sladkor ,moka,margarina pa po občutku,več moke bo zakuhala bolj trda bo krema.Vaja dela mojstra.
L.p.

Jaz delam belo masleno kremo takole:

Skuham vanilijev puding po navodilih, le da dam za pol dcl manj mleka, ker je puding tako gostejši. Ko je skuhan, ga hladim in med ohlajanjem večkrat premešam, da se ne napravi skorjica.

Vzamem maslo (ali margarino). Količina je odvisna od tega, kakšno količino kreme želiš. Lahko jo podvojiš (potem skuhaj tudi dva pudinga).

Margarina in puding naj bi bila približno enake temperature, da se krema ne sesiri. Zato vzemi margarino že kakih deset minut prej iz hladilnika.

Margarino začneš miksati. Če želiš slajšo kremo, lahko zdaj dodaš žlico ali dve sladkorja (najbolje v prahu) in še zavojček vanilijevega sladkorja. Dodaš lahko tudi limonino lupinico ali v nasprotnem primeru malo žličko ruma (zaradi arome). Ko miksaš margarino, dodajaš puding po žlicah. Najprej eno žlico, pa spet nekaj časa miksaš in tako stopnjuješ – priporočljivejše je, da puding dodajaš previdno, ker je tako manj možnosti, da bi se ti masa sesirila.

Če se ti masa vseeno sesiri, zadevo rešiš takole:

V drugi posodi zmiksaš nanovo nekaj margarine in tej margarini (spet previdno) dodajaš maso, ki se ti je prej sesirila. Tako lahko spet dosežeš trdnost.

Sicer je postopek preprost, le da se včasih – ko si najmanj želiš – krema sesiri, zato je dobro vedeti, na kaj je treba biti pozoren. Po izkušnjah sodeč, se krema ne sesiri, če jo miksamo na večji hitrosti.

Če želiš čokoladno masleno kremo, imaš več možnosti:
lahko že v osnovi skuhaš čokoladni puding, namesto vanilijevega
lahko pa margarini v začetku mešanja, dodaš žlico ali dve kakava v prahu in potem nadaljuješ postopek.

Glede okusov, pa takole: limonina lupinica gre bolj v vanilijevo kremo, rum pa paše v oboje…

Upam, da ti bo odlično uspela in držala tvojo slaščičarsko mojstrovino “skupaj”.
Lp Tatja

Tatja!

Koliko margarine oz. masla za eno vrečko pudinga? Niti sanja se mi ne koliko.

Bom pogledala doma in ti jutri sporočim točna razmerja, okej?

Sem pogledala, a razmerja so še vedno približna, ker gre za kremo, ki jo lahko narediš po okusu.
Na en puding vzameš recimo 200 g masla ali margarine. Toda, ko v maslo vmešavaš puding, lahko vmes poskusiš kremo in morda se ti bo zdela okusna še preden boš vanjo zamešala ves puding. Če se ti bo zdela preveč “margarinasta”, pa dodaš naslednjič več pudinga. To je stvar okusa.
Dober tek…

Hvala ti! Bom kmalu poskusila.

HVALA VSEM ZA NASVETE!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close