RAKCI
Jaz omako delam iz zmrznjenih repkov, tako da ne vem, če ti bom kaj pomagala.
RIŽOTA Z RAKCI
Posebej skuham riž. Na olju prepražim malo čebule (lahko jo tudi spustiš), dodan česen, takoj nato pa še zmrznjene rakce. Solim, popram, dodam mešanico začimb za ribe, ko se rakci odmrznejo in se voda, ki so jo spustili pokuha (to je zelo hitro), dodam še suho ali polsuho belo vino. Nahitro še pokuham in zmešam z rižem ter posujem z nasekljanim peteršiljem. V to omako lahko dodaš tudi malo paradižnika ali pa bučke (po česnu)
SMETANASTA OMAKA Z RAKCI
Na olju prepražim čebulo, dodam česen, bučke in rakce. Dodam začimbe (sol. poper…)Ko so bučke prepražene in rakci odtaljeni, zalijem s sladko smetano, še malo pokuham in prelijem čez njoke ali makarone.
Dober tek!
Forum je zaprt za komentiranje.